Kansanopistojohtajien koulutusohjelma

Kansanopistojohtajien koulutusohjelma (11 op) on syksystä 2023 kevääseen 2025 jatkuva henkilöstökoulutushanke, jonka toteuttavat yhteistyössä Suomen Kansanopistoyhdistys, Jyväskylän yliopiston koulutusjohtamisen instituutti ja Suomen ympäristöopisto Sykli. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Kansanopistojohtajien koulutusohjelmassa osallistujat voivat vahvistaa osaamistaan ja tietoperustaa kansanopistojohtamisen asiantuntemusalueissa sekä syventää johtamisosaamistaan vastaamaan tulevaisuuden kansanopistojohtamisen tarpeita. Koulutuksessa kehitämme kansanopistojohtajuutta yksilöllisen johtamisosaamisen, jaetun johtamisen kehittämisen ja koko oppilaitoksen toimintakulttuurin johtamisen tasoilla. Koulutuksen pedagogisena lähtökohtana on yhdistää tietoperusteisuus ja yhteisöllinen oppiminen.

Koulutuksessa perehdymme erilaisiin opistojohtamisen käytäntöihin ja opimme toinen toisilta. Osallistujat saavat asiantuntija- sekä vertaistukea oman opiston johtamisprosessien kehittämiseen. Vertaisvalmentajat ohjaavat oppimisprosessia pienryhmissä, henkilökohtaisesti sekä verkkoalustalla tapahtuvalla ohjauksella.

Koulutuksen sisältöjä ovat:

  • Kestävän tulevaisuuden varmistava johtajuus, 3 op
  • Kansanopistojohtamisen ydinosaamisen vahvistaminen, 2 op
  • Yhteisöllinen toimintakulttuuri ja osallistava johtajuus, 3 op
  • Verkostojohtaminen ja asiakaslähtöinen ote johtajuudessa, 3 op

Katso koulutusohjelman tarkempi sisältö ja aikataulu täältä tai lataa aikataulu PDF-versiona.

Koulutus on suunnattu uudemmalle ja kokeneemmalle opistojohdolle (koulutusjohtajat, rehtorit, apulais- ja vararehtorit, talousjohtajat ja muut johtajat).

Koulutusohjelman ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätietoja: koordinaattori Anni Henricson, anni.henricson(at)kansanopistot.fi

Opetushallitus rahoittaa -logo.