Maahanmuuttajille suunnattu koulutus

Kansanopistot tarjoavat monipuolista maahanmuuttajakoulutusta. Lisäksi voit maahanmuuttajana hakeutua kansanopistoihin kaikkiin yleisesti tarjolla oleviin koulutuksiin kielitaitosi kartuttua. Erityisesti maahanmuuttajia varten on tarjolla seuraavia opintoja:

Maahanmuuttajille suunnattu koulutustarjonta on monipuolista ja laajaa. Jokaiselle löytyy vaihtoehto oman osaamisen täydentämiseen. Opistot tarjoavat myös koulutuksia, jotka on suunnattu erityisesti tietyille maahanmuuttajaryhmille, kuten nuoret maahanmuuttajat tai yleiseen kielitutkintoon valmistautuvat maahanmuuttajat, jotka haluavat erityisesti tutustua kristinuskoon tai opiskella kesäkursseilla. Opistoissa on myös mm. työelämäosaamista painottavia koulutuksia ja yrittäjyyskoulutusta maahanmuuttajille.

Kansanopistossa on mahdollista asua opiskelun aikana opiston asuntolassa. Opiskelu, majoittuminen ja ruokailu ovat koulupäivinä maksuttomia, mikäli opiskelet aikuisten perusopetuksen linjoilla. Opiskelu, majoittuminen ja ruokailu ovat myös maksuttomia, mikäli opiskelet vapaan sivistystyön linjalla omaehtoisena kotoutumiskoulutuksena ja kyseinen koulutus on hyväksytty TE-toimistossa tai kunnassa kotoutumissuunnitelmaasi. Koulutuksen on myös toteuduttava kotoutumisajalla.

Kotoutumisajan ylittäneillä maahanmuuttajilla on mahdollisuus saada opintoseteliavustusta, jolloin opintomaksuihin myönnetään alennus tai opinnot ovat täysin maksuttomia. Lisäksi voit saada opintojen ajaksi työttömyysetuutta. Työttömyysetuus on harkinnanvarainen. TE-toimistoon tulee olla yhteydessä hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua etuuden selvittämiseksi.

Maahanmuuttajille suunnattu koulutus kansanopisto-opintojen hakukoneella