Avoin yliopisto ja korkeakoulu

Monessa kansanopistossa voi opiskella avoimen yliopiston tai korkeakoulun opintoja. Avoimen korkeakoulun opinnot sisältyvät lukuvuoden kestäviin kansanopistolinjoihin tai ovat opintojen pääsisältö. Kansanopistossa voit kokeilla yliopisto-opintojen sopivuutta sinulle menettämättä paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä.

Opintojen aikana voit parantaa valmiuksiasi yliopistoon tai ammattikorkeakouluun pyrkimiseen, edistää opiskelutaitojasi ja suorittaa valmiiksi yliopisto-opintoja, jos aiot hakeutua yliopiston tutkintokoulutukseen. Saat opintoihisi opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia.

Suurin osa opetustarjonnasta on eri oppiaineiden perusopintoja, mutta joissain aineissa voi opiskella myös pidemmälle. Opinnot järjestetään yhteistyössä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa.

Voit hyödyntää suoritetut opintopisteet, kun pääset yliopistoon tai korkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi. Suoritettujen avoimen opintojen perusteella on myös mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon avoimen yliopiston väylän kautta.

Katso avoimen yliopiston ja korkeakoulun koulutukset hakukoneella