Ammatillinen koulutus

Joissakin kansanopistoissa on mahdollista suorittaa ammatillinen perustutkinto tai tutkinnon osia, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Ammatilliset perustutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Kansanopiston ammatillisessa koulutuksessa oppiminen suunnitellaan yhdessä kanssasi. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan myös aiempi osaamisesi.

Kansanopistot tarjoavat hyvät ja toimivat verkostot työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Kansanopistossa opitaan yhdessä ja käytännön työtä tekemällä. Opiston yhteisöllinen ilmapiiri luo innostavan oppimisympäristön ja mahdollistaa yhteistyön eri linjojen opiskelijoiden kanssa.

Ammatilliseen koulutukseen hakeudutaan jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvassa haussa hae opiskelupaikkaa suoraan opistosta. Peruskoulun tai lukion päättäneet hakevat ammatilliseen koulutukseen yhteishaun kautta Opintopolusta. Yhteishaku järjestetään keväisin.  

Kansanopistojen hakukoneen kautta pääset tutustumaan kansanopistojen ammatillisen koulutuksen tarjontaan. Koulutuksen lisätiedoista löydät myös tarkemmat tiedot kyseiseen koulutukseen hakeutumisesta.

Etsi koulutuksia hakukoneesta täällä