X

The Finnish Folk High School Association

The Finnish Folk High School Association, which was founded in 1905, acts as a cooperating organisation for all the folk high schools in Finland.

Central areas of cooperation include lobbying, information and marketing, development, education and assessment and international issues.

The Finnish Folk High School Association is a member of The Nordic Folk High School Council which aim is to exchange experiences and ideas and to promote cooperation within the Nordic countries through seminars and meetings.

Contact:
The Finnish Folk High School Association
Annankatu 12 A 18
FI-00120 Helsinki
toimisto(ät)kansanopistot.fi
+358 9 454 2330
www.kansanopistot.fi/
logo
Kansanopistoväen omat sivut. Täältä saat ajankohtaista tietoa
opistojen hankkeista, yhdistyksen tapahtumista ja edunvalvonnasta.
Folkhögskolfältets egna sidor, här får du aktuell information om
folkhögskoleprojekt, föreningens evenemang och intressebevakning.
Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Artikkelit
Kansanopiston uusi laulukirja julkaistiin Pedagogisilla yhteislaulupäivillä 30.-31.5.2016 Etelä-Pohjanmaan Opistolla
Kansanopiston uusi laulukirja tuo kansanopistoväen yhteen sanoin ja sävelin. Kirjan lauluissa on kattava otos suomalaista musiikkia kansanlauluista tämän päivän rockiin, poppiin ja iskelmään sekä myös useimmille tuttuja englanninkielisiä lauluja. Kaikissa valinnoissa keskeinen tekijä on ollut niiden sopivuus laulukirjan edustamaan arvomaailmaan.Laulamiseen liittyvä pedagogiikka ohjaa opiskelijoita kansanopistojen keskeisten arvojen äärelle. Laulujen ryhmittely vapaan sivistystyön lain tavoitteiden mukaisiin lukuihin on sinänsä jo merkittävä tapa suunnata ajatuksia laulujen sisältöihin ja kansanopistojen arvomaailmaan: Omaehtoinen oppiminen, Ihmisten monipuolinen kehittyminen, Aktiivinen kansalaisuus ja kansanvaltaisuus, Osallisuus, Yhteisöllisyys, Tasa-arvo ja moniarvoisuus, Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, Kestävä kehitys, Yhteiskunnan eheys ja kritiikki, Hyvinvointi.

Kirjan on toimittanut Jaakko Mäkinen ja sen on julkaissut Suomen Kansanopistoyhdistys.

Lisätietoja kirjasta tässä lehdistötiedotteessa (pdf)

Pedagogisten Yhteislaulupäivien teemana oli moniarvoisuus, jonka avasi doktorand Annika Turunen Åbo Akademista. Ohjelmassa oli myös mm. Helsingin yliopiston KT Jan-Erik Mansikan luento "Sivistys ja kolme ekologiaa" sekä Jyväskylän yliopistosta KT Anita Malinen, joka pohti edesmenneen sivistyspedagogi Seppo Niemelän ajatuksia sivistyksestä. Kansanopistopedagogiikan nykytilaa ja tulevaisuutta pohdittiin opetusneuvos Ville Marjomäen johdolla.


Katso kuvia yhteislaulupäiviltä


Facebookissa ja Google Drivessa.

Päätteeksi


Päivien keskustelun voi kiteyttää yhteisöllisyyden, kansanopistoille tyypillisen pedagogiikan ja kohtaamisen teemoihin. Päivien aikana käyty keskustelu pyöri paljon siinä, miten kohdata toinen ihminen aidosti, miten kansanopistot voivat edistää tärkeäksi koettua yhteisöllisyyttä ja mitä oikeastaan on kansanopistopedagogiikka. Pohdinnassa oli myös miten kansanopistot eroavat toisista oppilaitoksista, mikä tekee meistä tärkeitä ja pitäisikö vanhoja perinteitä (kuten yhteislaulua) elvyttää tehokkaammin myös nykyiseen kansanopistoarkeen.

Lue myös: Nälkämaan laulusta Haloo Helsinkiin – yhteislauluissa soi suomalainen arvomaailma
1.6 11:24