Marika Åvist Haapaveden Opiston rehtoriksi

Kauppatieteiden maisteri Marika Åvist on valittu Haapaveden Opiston rehtoriksi.
Åvist on toiminut Haapaveden Opiston apulaisrehtorina maaliskuusta 2017 ja rehtorin viransijaisena lokakuusta 2018 alkaen. Haapaveden opiston kannatusyhdistys ry:n hallitus teki valinnan yksimielisesti.

Åvist pitää Haapaveden Opistoa monipuolisena työpaikkana, jossa korostuvat yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen. Pienen yksikön vahvuuksia ovat sitoutunut henkilökunta, muutoskykyisyys ja ketteryys koulutustarpeisiin vastaamisessa.

- Oma tehtäväni on rehtorina luotsata Opistoa kohti asetettuja tavoitteita yhteistyössä henkilökunnan, eri verkostojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa, Åvist kuvailee.
- Opistossa jatketaan entiseen tapaan ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön kehittämistä. Tavoitteenamme on olla turvallinen ja hyvä koulutusympäristö, joka on mukana uudistumassa ja kehittämistoimissa. Tärkeää on myös alueellinen yhteistyö ja vaikuttavuus, rehtori summaa.

Ennen Haapaveden Opistolle tuloaan Åvist on työskennellyt Jedun Haapajärven yksikössä liiketalouden osaston osastonjohtajana ja suunnittelijana. Hän on opettanut ja ohjannut opiskelijoita sekä aikuiskoulutuksessa että ammatillisessa peruskoulutuksessa. Lisäksi hänellä on kokemusta henkilöstöpäällikön ja projektipäällikön tehtävistä.

Lisätietoja: Marika Åvist, 040 868 2282, marika.avist@haapop.fi