Tuore tutkimus osoittaa: Nutukka-ohjelman kotoutumisen tavoitteet ovat onnistuneet
Heidi Lundbergin opinnäytetyö tuo näkyväksi nuorten henkilökohtaisia näkökantoja kotoutumisesta haastatteluiden sekä toiminnallisen kuvataidepajan keinoin. Opinnäytetyön tulokset antavat käyttökelpoista tietoa onnistuneen kotoutumisen toimenpiteiden pohjaksi ammattikentälle ja muille kotoutumishankkeiden parissa työtä tekeville. Tuloksista käy ilmi, että Nutukka-ohjelman mahdollistama tuettu asuminen, arjen taitojen opetus ja koulutus ovat vaikuttaneet turvapaikanhakijanuorten Suomen kielen oppimiseen ja uskoon tulevaisuudestaan Suomessa.

Opinnäytetyö:
Tulevaisuuden koti ja kulttuuri-identiteetti : Suomessa asuvien turvapaikanhakijanuorten kotoutuminen ja tulevaisuudenodotukset