16.04.2020 09:00 – 15:00

Turvallinen opisto -koulutuksen toinen lähijakso – verkkototeutuksena

Aika:
16.04.2020 09:00 – 15:00
Paikka:
Zoom-verkkokoulutus

Koulutuksen toinen lähijakso pidetään verkossa yksipäiväisenä ja toiminnalliset tämän koulutusosion sisällöt toteutetaan syyskaudella. 

Koulutuksen ”toinen lähijakso” toteutetaan torstaina 16.4.2020 klo 9-15.

Koulutus järjestetään verkkomuotoisena Zoom -verkkokokoustyökalulla. Koulutus on live-tilaisuus, jonka vuoksi osallistujien tulee olla paikalla verkkokokoustilassa ilmoitettuna ajankohtana. Verkkokoulutus on vuorovaikutteinen, lukuun ottamatta luento-osuuksia. Keskusteluosuuksiin voi osallistua chat-toiminnon kautta tai keskustellen, jolloin osallistujalla tulee olla mikrofoni käytössään. Tähän koulutukseen ei ole mahdollista osallistua tallennetta seuraamalla.

Kouluttajina Brita Somerkoski ja Matti Waitinen.
Vierailevana luennoitsijana Saku Sutelainen. (Ks. kouluttajaesittely sivun alaosassa.)

Ohjelma

9.00

9.30

Testataan tekniikkaa ym.

Koulutus alkaa
Ennakkotehtävä 1.
Matti Waitinen 

Kriisiviestintä
Matti Waitinen
tauko (10 min)
10.40 Traumaattisten tilanteiden jälkeiset toimet
Saku Sutelainen
12.00 Lounastauko
13.00 Kehittämistehtävät:
Mitä turvallisuuskulttuurin edistämiseen liittyviä toimia olette toteuttaneet ja miten ne ovat onnistuneet? Tai mitä olette suunnitelleet?
Kukin opisto esittelee oman kehittämistehtävän, 5 minuuttia/opisto
Brita Somerkoski 
Turvallisuuden dokumentaatio
Ennakkotehtävä 2.
Brita Somerkoski
Iltapäivällä pidetään tauko sopivassa välissä.
15.00 Koulutus päättyy

 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.4. Lähetämme osallistumislinkin päivää ennen tilaisuutta.

Kouluttajaesittelyt:
Pääkouluttajina toimivat Erikoistutkija, KT Brita Somerkoski ja Helsingin pelastuskoulun rehtori, FT Matti Waitinen. Kouluttajat ovat oppilaitosturvallisuuden erityisasiantuntijoita kokemuksensa ja koulutuksensa perusteella. Molemmat toimivat aktiivisesti oppilaitosturvallisuuden koulutustehtävissä.

Saku Sutelainen on koulutukseltaan palomies-ensihoitaja (amk) ja työnohjaaja. Hän on työskennellyt viitisentoista vuotta Helsingin Pelastuslaitoksella. Kokemusta hänellä on myös Helsingin kriisipäivystyksestä ja HUS- Nuorisopsykiatrialta. Hän on toiminut projektipäällikkönä Suomen Palopäällystöliiton (SPPL) Henkinen työsuojelu ja jälkipurku pelastustoimessa -hankeessa (2018-2019), joka toteutti ensimmäisen pelastusalan post-traumatyöpajan. Tämä toi mukanaan Vuoden palomies 2019 -tittelin. Tällä hetkellä hän toimii projektipäällikkönä MentalFireFit -hankkeessa, joka vie eteenpäin tietoisuutta henkisen työhyvinvoinnin tärkeydestä koko ensilinjan auttajien keskuudessa. 

Koulutushankkeen tavoitteena on oppia tunnistamaan kokonaisturvallisuuden olemusta kansanopistossa ja kehittää oman opiston turvallisuuden hallintaa systemaattisesti sekä tehdä opiston turvallisuustyöstä pystyvää ja jaettua toimintaa. Koulutuksen aikana laaditaan opiston turvallisuuden kehittämissuunnitelma ja turvallisuuden hallintamalli. Koulutuksen laajuus on 7 op. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Lisätietoja koulutuksesta

Ilmoittaudu tapahtumaan