30.03.2023 09:00 – 15:00

Kun huoli herää – tuen tarpeen tunnistaminen ja nuoren tukeminen -koulutuspäivä

Koristekuva,
Aika:
30.03.2023 09:00 – 15:00
Paikka:
Teams-kokous

Hei oppivelvollisten koulutuksia järjestävät kansanopistot!

Tervetuloa mukaan Kun huoli herää – tuen tarpeen tunnistaminen ja nuoren tukeminen -koulutuspäivään. Päivä on osa Kansanopistoyhdistyksen henkilöstökoulutuskokonaisuutta Kansanopistot oppivelvollisten koulutusten toteuttajina.

Koulutuspäivän tavoitteena on vahvistaa osallistujien osaamista nuorten tuen tarpeen varhaisessa tunnistamisessa, huolen puheeksi ottamisessa sekä tarkoituksenmukaisten tukitoimien ja verkostojen löytämisessä erityisesti oppivelvollisten koulutuksissa.

Koulutus on suunnattu kansanopistojen opetus- ja ohjaustyötä tekeville, asuntolaohjaajille ja koulutussuunnittelijoille. Tilaisuuteen voivat osallistua myös ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustyötä tekevät.

Koulutuspäivä toteutetaan osallistujia aktivoivin ja vertaiskeskustelun menetelmin. Yhteinen työskentely tukee opiston paikallisen toimintamallin rakentamista.

Ohjelma

9.00-11.30 Nuorten tuen tarpeen varhainen tunnistaminen, huolen puheeksi ottaminen ja tarkoituksenmukaisten tukitoimien aloittaminen oppilaitoksen sisäisenä verkostotyönä. Kouluttajana Jetta Pilvi Kanneljärven Opistolta.

11.30-12.15 Lounastauko

12.15-15.00 Tukea tarvitsevien nuorten auttaminen oppilaitoksen ulkoisten verkostojen avulla. Kouluttajana Matti Virtala.


Koulutus toteutetaan verkossa ja se on osallistujille maksuton.

Ilmoittaudu mukaan 23.3.2023 mennessä alla olevasta linkistä. Ilmoittautuneille lähetetään linkki koulutuspäivään muutama päivä ennen tilaisuutta.

Lisätietoja:
koordinaattori anni.henricson(at)kansanopistot.fi

 

Oph rahoittaa logo.

Ilmoittaudu tapahtumaan