Tiedotteet | 29.04.2022

Suomi Pohjoismaisen Kansanopistoneuvoston puheenjohtajana 2021–23

Pohjoismainen Kansanopistoneuvosto on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on toimia Pohjoismaissa toimivien kansanopistojärjestöjen välisenä yhteydenpidosta ja ajatustenvaihdosta vastaavana toimielimenä, sekä työskennellä kansanopistoaatteen hyväksi Pohjoismaissa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.

Pohjoismaisen Kansanopistoneuvoston (NFR) puheenjohtajuus vuorottelee jäsenmaiden välillä. Suomi toimii puheenjohtajana 2021–23. Puheenjohtajuuskausi antaa mahdollisuuden vaikuttaa toimintasuunnitelmaan suuremmassa määrin kuin tavallisen jäsenyyskauden aikana. Puheenjohtajana toimiminen sen jälkeen, kun lähikokoukset ovat pandemian vuoksi olleet tauolla, tarjoaa mahdollisuuden pohtia sitä, minkälaiseksi haluamme toiminnan muotoutuvan pandemian jälkeisenä aikana.

Puheenjohtajuuskaudella on kaksi painopistealuetta: kansanopistojen keskinäisen yhteistyön ja vaihtojen helpottaminen Pohjoismaissa sekä yhteyden luominen aikuiskouluttajiin koko Itämeren alueella. Tämä tapahtuu ennen kaikkea kansanopistojen huippukokouksessa Helsingissä 19.–21.4.2023.