Tiedotteet | 13.08.2021

Suomen Kansanopistoyhdistyksen toiminnanjohtajana aloittanut Minna Nieminen

Minna Nieminen.

Valtiotieteen maisteri Minna Nieminen on aloittanut työnsä Suomen Kansanopistoyhdistyksen toiminnanjohtajana 9.8.2021. Nieminen siirtyi tehtävään työ- ja elinkeinoministeriöstä. Työssään toiminnanjohtajana Nieminen keskittyy erityisesti kansanopistojen tunnettavuuden edistämiseen sekä edunvalvonnan ja yhteiskuntasuhteiden vahvistamiseen.   

Niemisellä on yli 20 vuoden kokemus suomalaisesta koulutusjärjestämästä, koulutuspolitiikasta ja yhteiskunnallisesta edunvalvonnasta. Hän on työskennellyt työ- ja elinkeinoministeriössä vuodesta 2019 lähtien jatkuvan oppimisen, osaamisen kehittämisen ja työllisyyden erityisasiantuntijana. Työssään Kansanopistoyhdistyksen toiminnanjohtajana Nieminen vastaa yhdistyksen operatiivisesta toiminnasta.

”Työssäni toiminnanjohtajana tulen tarttumaan erityisesti kansanopistojen tunnettavuuden edistämiseen, edunvalvonnan ja yhteiskuntasuhteiden vahvistamiseen, sekä yhdistyksen pitkäjänteiseen strategiseen kehittämiseen yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa”, Nieminen linjaa ajatuksiaan tulevasta.

”Koko Suomen kattava kansanopistoverkosto on valtava voimavara suomalaisessa sivistys- ja koulutusjärjestelmässä. Ajankohtaiset koulutuspoliittiset reformit kuten oppivelvollisuusiän pidentyminen ovat avanneet kansanopistoille merkittäviä uusia koulutustehtäviä. Parhaillaan on käynnissä mm. jatkuvan oppimisen uudistus, johon kansanopistoilla on paljon annettavaa. Yhteinen tavoitteemme on, että jokainen kansalainen voi taustastaan huolimatta kehittää omaa osaamistaan ja valmiuksiaan – sivistys ja osaaminen kuuluvat kaikille”, Nieminen jatkaa.

Suomen Kansanopistoyhdistys on Suomessa toimivien kansanopistojen edunvalvoja ja yhtenäinen ääni. Yhdistys edistää toiminnallaan sivistyksellistä tasa-arvoa ja elinikäistä oppimista. Se tukee kansanopistoliikkeen moniarvoisuudesta ja erilaisista aatetaustoista rakentuvaa sivistystehtävää sekä vahvistaa kansanopistoliikkeen yhtenäisyyttä. Kansanopistoyhdistys on myös monialainen koulutuspolitiikan kehittäjä ja aktiivinen vaikuttaja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Yhdistyksen jäseniä ovat 74 Suomessa toimivaa kansanopistojen ylläpitäjää.

Lisätietoja:

Suomen Kansanopistoyhdistys – Finlands Folkhögskolförening ry
Toiminnanjohtaja Minna Nieminen (minna.nieminen(at)kansanopistot.fi, 040 136 7406)
Puheenjohtaja Helena Ahonen (helena.ahonen(at)seurakuntaopisto.fi)