21.09.2022 14:00 – 15:30

Webinaari opinto-ohjaajille: Opistovuosi oppivelvollisille -koulutus kansanopistossa

Opiskelijat oppikirjojen äärellä
Aika:
21.09.2022 14:00 – 15:30

Kuulostaako Opistovuosi-koulutus tutulta? Mitä se pitää sisällään, miten koulutukseen haetaan ja minkälaista kansanopisto-opiskelu on?

Kansanopistojen oppivelvollisille suunnattu Opistovuosi-koulutus käynnistyi elokuussa 2021 ja on vakiinnuttanut asemansa nopeasti. Opiskeluvalmiuksia lisäävä nivelvaiheen koulutus tarjoaa nuorelle tilaisuuden tutustua itseä kiinnostaviin opintoihin sekä pohtia omaa elämänsuuntaa ja alanvalintaan. Se on oiva valinta myös yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille.

Opistovuosi oppivelvollisille -koulutus kansanopistossa -webinaarissa keskiviikkona 21.9. klo 14–15.30 tilaisuuden vetäjä Etelä-Pohjanmaan Opiston rehtori Kyösti Nyyssölä kertoo kansanopistojen oppivelvollisille suunnatun koulutuksen sisällöstä, tavoitteista ja koulutukseen hakemisesta. Johdannon jälkeen kansanopistojen opetushenkilöstö kertoo omista ja opiskelijoiden Opistovuosi-kokemuksista ja esittelee case-esimerkkejä uuden oppivelvollisuuskoulutuksen ensimmäisen vuoden varrelta.

Webinaarin järjestää Suomen Kansanopistoyhdistys, ja se on osallistujille maksuton. Webinaari on tarkoitettu opinto-ohjaajille ja muille nuorten ohjauksesta vastaaville. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Voit liittyä Teams-webinaariin tästä linkistä. 

Ohjelma täydentyy kansanopistojen Opistovuosi-esittelyjen osalta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!