9.02.2023 14:00 – 15:30

Webinaari opinto-ohjaajille: Opistovuosi oppivelvollisille -koulutus kansanopistoissa

Nuori opiskelija kuvataiteen parissa.
Aika:
9.02.2023 14:00 – 15:30

Kuulostaako Opistovuosi-koulutus tutulta? Mitä se pitää sisällään, miten koulutukseen haetaan ja minkälaista opiskelu kansanopistossa on?

Kansanopistojen oppivelvollisille suunnattu Opistovuosi-koulutus käynnistyi elokuussa 2021 ja on vakiinnuttanut asemansa nopeasti. Opiskeluvalmiuksia lisäävä nivelvaiheen koulutus tarjoaa nuorelle tilaisuuden tutustua itseä kiinnostaviin opintoihin sekä pohtia omaa elämänsuuntaa ja alanvalintaan. Se on oiva valinta myös kevään yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille.

Etelä-Pohjanmaan Opiston rehtori Kyösti Nyyssölä kertoo webinaarin alussa kansanopistojen oppivelvollisille suunnatun koulutuksen sisällöstä, tavoitteista ja koulutukseen hakemisesta. Johdannon jälkeen seuraavat kansanopistot esittelevät oppivelvollisille suunnattua koulutustarjontaansa:

  • HEO Kansanopisto, Helsinki
  • Jyväskylän kristillinen opisto
  • Karstulan Evankelinen Opisto
  • Peräpohjolan Opisto, Tornio
  • Pohjois-Savon Opisto, Kuopio

Webinaarin järjestää Suomen Kansanopistoyhdistys, ja se on osallistujille maksuton. Webinaari on tarkoitettu opinto-ohjaajille ja muille nuorten ohjauksesta vastaaville. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Voit liittyä Teams-webinaariin tästä linkistä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!