23.09.2024 13:00 – 16:00

Verkkoseminaari: Kantin pedagoginen ajattelu – pääpiirteet ja sovellettavuus kansanopistojen pedagogiikkaan

Aika:
23.09.2024 13:00 – 16:00
Paikka:
Teams-kokous

Immanuel Kant.

Järjestämme kansanopistojen henkilöstölle Immanuel Kantin pedagogista ajattelua käsittelevän verkkoseminaarin 23.9.2024 klo 13–16. Seminaarissa perehdymme Kantin pedagogisen ajattelun pääpiirteisiin, Kantin pedagogiikan myöhempään merkitykseen sivistystyössä sekä käytännön sovellutuksiin. Punaisena lankana kulkee kysymys Kantin pedagogiikan soveltamismahdollisuuksista kansanopistojen toiminnassa.

Verkkoseminaarissa keskustelemme siitä, miten Kantin pedagogiikka on sovellettavissa tämän ajan tarpeisiin ja elinikäiseen oppimiseen. Ajatuksena on yhdistävä pedagogiikka, jossa voidaan nähdä katsomuksellisen vastakkainasettelun yli. Pohdimme, kuinka kasvatuksella voidaan luoda henkinen perusta yksilön ja yhteisöjen elämälle.

Taustamateriaalina on Kantin äskettäin suomeksi ilmestynyt teos Pedagogiikasta, josta alustaa emeritusprofessori Juha Hämäläinen Itä-Suomen yliopistosta.
Immanuel Kant: Pedagogiikasta. Suom. Markus Nikkarla. Helsinki: Gaudeamus 2022.

Voit osallistua vekkoseminaariin kollegasi tai tiimisi kanssa omalta opistoltasi, tai itsenäisesti. Seminaarin aikana on keskustelutehtäviä, joita voi toteuttaa joko ryhmän kanssa tai itsenäisesti.

Ilmoittauduthan mukaan alla olevan linkin kautta 16.9.2024 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 

Ilmoittaudu tapahtumaan