11.09.2024 13:00 – 15:00

Kansanopiston asuntolaturvallisuuden webinaari

Aika:
11.09.2024 13:00 – 15:00
Paikka:
Teams

Koristekuva.

Järjestämme webinaarin kansanopiston asuntolaturvallisuudesta. Tilaisuus on suunnattu kansanopistojen johdolle, turvallisuusvastaaville, asuntolaohjaajille ja kiinteistönhoitajille. Myös opistojen opiskelijakuntien edustajat ovat tervetulleita mukaan, sillä turvallisuus on opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen asia.

Suosittelemme, että osallistutte opistoltanne tiiminä tähän webinaariin, esim. opiston turvallisuus- tai johtotiiminä yhdessä opiskelijoiden edustajan kanssa.

Tilaisuudessa kuulemme ja keskustelemme mm.

 • Miksi asuntolan turvallisuus on keskeistä?
  – Turvallisuuskulttuurin luominen, opiston rooli, turvallisuusjohtaminen, varautuminen, muuttunut turvallisuusmaailma
 • Paloturvallisuus
  – Riskin ennakointi, väistösuunnitelma, tulipalo ja muut vahingot, opiston suhde ympäröivään yhteisöön
 • Kansanopiston turvallisuusoppaat työvälineinä
  Kansanopiston turvallisuusopas, päivitetty keväällä 2023
  Kansanopiston asuntolaturvallisuusopas, julkaistu helmikuussa 2024

Webinaarissa ovat kouluttamassa turvallisuuspedagogiikan dosentti KT Brita Somerkoski ja FT Matti Waitinen, jotka ovat olleet laatimassa kansanopistojen turvallisuusoppaita.

Koristekuva.

Kouluttajien ajatuksia tulevasta webinaarista:

”Parhaimmillaan koulu, koti ja asumisympäristö ovat elämän perusturvallisuutta vahvistavia asioita. Kun on turvallisuutta, on myös hyvinvointia.
Opistoissa ja asuntoloissa nuoret harjoittelevat arjen taitoja ja itsenäistyvät. Asuntola on osa hyvinvoivaa oppimisympäristöä ja yhteisöllistä opiskeluhuoltoa. Hyvinvointi voi kuitenkin järkkyä ennakoimattoman turvallisuuspoikkeaman kuten tulipalon vuoksi. Myös puutteellinen turvallisuusosaaminen tai turvallisuusjohtaminen voivat lisätä riskejä. 
 Asuntolan riskit ovat myös kotien riskejä. Vastaavasti asuntolan hyvä turvallisuuskulttuuri voi siirtyä opiskelijan kotioloihin. 
Turvallisuusmaailma on muuttunut. Syksyn koulutustilaisuudessa kuulet lisää asuntolaturvallisuudesta, ennakoinnista, turvallisuuskulttuurista ja -johtamisesta. 
Pidetään yhdessä huolta opistoista ja asuntoloista!”
Matti Waitinen ja Brita Somerkoski

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä 4.9.2024 mennessä.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan