1.04.2020 10:00 – 12:15

Kansanopistojen rehtoripäivät 2020 verkossa – Valmentava ja vuorovaikutteinen johtaminen kansanopistossa, osio 1

Aika:
1.04.2020 10:00 – 12:15
Paikka:
Zoom-verkkokokous

Tervetuloa mukaan kokeilemaan uudenlaista tapaa toteuttaa kansanopistojohdon täydennyskoulutusta!

Koulutus on tarkoitettu kaikille johtamisesta ja itsensä johtamisesta kiinnostuneille.

Koulutus järjestetään verkkomuotoisena Zoom -verkkokokoustyökalulla ja se muodostuu kolmesta osiosta. Jokaisen toivotaan osallistuvan kaikkiin osioihin. Koulutuksen osiot ovat kuitenkin itsenäisiä kokonaisuuksia ja mahdollista on osallistua vain osaan niistä.

Koulutus on live-tilaisuus, jonka vuoksi osallistujien tulee olla paikalla verkkokokoustilassa ilmoitettuna ajankohtana. Verkkokoulutus on vuorovaikutteinen, lukuun ottamatta luento-osuuksia. Osallistua voi chat-toiminnon kautta tai keskustellen, jolloin osallistujalla tulee olla mikrofoni käytössään. Tähän koulutukseen ei ole mahdollista osallistua tallennetta seuraamalla.

Koulutusosiot:

  • Keskiviikkona 1.4. klo 10-12.15 Valmentava ja vuorovaikutteinen johtaminen -johdantoluento sekä Resilienssi ja työhyvinvoinnin johtaminen -työpaja
  • Perjantaina 3.4. klo 10.30-11.30 ja 12.15-13.15 (Huom! muuttunut kellonaika) Johtajan vuorovaikutus- ja läsnäolotaidot sekä Ihmisten johtamisesta -työpajat
  • Tiistaina 7.4. klo 10-12 Kohta jaettua ja osallistavaa johtajuutta -työpaja ja Itseään johtamalla työhyvinvointi kuntoon -luento

Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Valmentava ja vuorovaikutteinen johtaminen -valmennusohjelmaa ja se on osallistujille maksuton.

Ohjelma keskiviikkona 1.4. 

klo
10.00-11.00 Valmentava ja vuorovaikutteinen johtaminen kansanopistoissa – johdatusluento aiheeseen
vararehtori ja päävalmentaja Reijo Jouttimäki, Aktiivi-instituutti
11.15-12.15 Resilienssi ja työhyvinvoinnin johtaminen -työpaja
Sopeudunko, muutunko, selviydynkö, palaudunko, toivunko? Tutkittua tietoa rehtoreiden jaksamisesta. Tavoitteena on avata resilienssin käsitettä ja pohtia yhdessä kuinka jokainen voi kehittää tätä taitoa omassa toiminnassaan.
koulutusjohtaja ja valmentaja Jari Tuomainen, Aktiivi-instituutti

 

Kouluttajaesittelyt:

Reijo Jouttimäki, FM on toiminut yli 35 vuotta julkisen ja yksityisen sektorin asiantuntijatehtävistä ja yli 25 vuotta innovatiivisten organisaatioiden johtamis- ja esimiestehtävistä (yliopisto, ammattikorkeakoulu, Lahden kansanopisto, Opeko, Educode Oy ja Susinno Oy sekä Aktiivi-Instituutti). Vuodesta 1992 lähtien hän on toiminut julkisen ja yksityisen sektorin johtajuuskoulutusten ja kehittämisohjelmien suunnittelu-, kouluttaja- ja asiantuntijatehtävissä.

Jari Tuomainen, DI, yli 20 vuoden kokemus julkisen ja yksityisen sektorin asiantuntijana, esimiehenä ja johtajana. Johtoryhmätyöskentelyä työuralla on yli 15 vuoden ajalta.  Opetusalalla kokemusta 8 vuotta (kansanopisto, aikuiskoulutus ja nuorisoasteen koulutus). Erityisosaamisalueisiin kuuluu turvallisuuteen liittyvät osa-alueet kuten: pelastusturvallisuus, työturvallisuus, ympäristöturvallisuus ja henkilöstöturvallisuus, henkilöstön kehittäminen, muutoksen johtaminen ja työhyvinvointi.

Ilmoittautuminen koulutukseen 30.3. mennessä.

Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille päivää ennen tilaisuutta. Kun ilmoittaudut sähköisen lomakkeen kautta, saat automaattisesti osallistumislinkin jokaiseen osioon. Sinun tarvitsee siis ilmoittautua vain kerran!

Lisätietoja: mirka.raback@kansanopistot.fi

Ilmoittaudu tapahtumaan