4.05.2023 14:00 – 15:15

Kansanopistojen perustaitokoulutusten webinaari

Koristekuva
Aika:
4.05.2023 14:00 – 15:15
Paikka:
Teams-kokous

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lähes kuusi miljoonaa euroa avustusta vapaalle sivistystyölle aikuisten perustaitoja vahvistavien koulutusten järjestämiseen sekä luku- ja kirjoitustaidon ja suomen tai ruotsin kielen koulutusten järjestämiseen kotoutumisajan ylittäneille maahanmuuttajille. Avustusta sai 25 kansanopistoa.

Tässä webinaarissa keskustelemme siitä, minkälaisia koulutuksia näillä avustusrahoilla järjestetään. Pohdimme myös siitä, voisimmeko mallintaa tai konseptoida kansanopistojen yhteisiä perustaitokoulutuksia tai kotoutumisajan ylittäneiden maahanmuuttajien koulutuksia sekä tehdä yhteistä laadun arviointia. Kuulemme myös SKY:n Aikuisille osaamista – aikuisten perus- ja digitaitokoulutuksen kehittäminen -hankkeessa kehitettävistä perustaitokoulutuksista.

Keskustelua ohjaavat SKY:n varapuheenjohtaja, rehtori Jaana Laitila Alkio-opistosta, pedagoginen rehtori Juha Kaivola Turun kristillisestä opistosta sekä koordinaattori Anni Henricson Kansanopistoyhdistyksestä. Kuulemme myös Case-puheenvuorot Turun kristillisestä opistosta, Rovala-Opistosta ja Iso Kirja -opistosta.

Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua. Liity mukaan webinaariin tästä linkistä