28.10.2020 09:00 – 13:00

Kansanopistojen oppivelvollisille suunnatun koulutuksen kehittämisen työpajapäivä

Aika:
28.10.2020 09:00 – 13:00
Paikka:
Verkossa

Toteutamme keskiviikkona 28.10. klo 9-13 kansanopistojen yhteisen työpajan, jossa keskitytään oppivelvollisille suunnatun vapaan sivistystyön koulutuksen käynnistämiseen opistoissa. Työpaja pidetään verkossa Zoom-yhteydessä ja ryhmätyötä tehdään Teams-yhteydessä.

Kansanopistoyhdistys on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta kehittämistoimintaan, jolla voimme olla edesauttamassa koulutuksen käynnistymistä opistoissa. Uuden koulutuksen käynnistämiseen liittyy monia sellaisia teemoja, joista on hyvä käydä yhteistä keskustelua sekä pohtia yhdessä erilaisia toimintatapoja koulutuksen toteuttamiseen liittyen. Tarkoituksena on käynnistää yhteiskehittämistä. Tulemme järjestämään useampia työpajoja tämän vuoden puolella ja ensi vuonna.

Ensimmäisessä verkkotyöpajassa pohditaan koulutuksen käynnistämistä, opiskelijoiden ohjautumista ja opistokohtaista opetussuunnitelmatyötä.

Ilmoittautumislomakkeella on mahdollisuus ehdottaa opetussuunnitelman perusteiden sisällöstä aiheita, joita toivotte kehitettävän yhteistyössä joko tässä työpajassa tai myöhemmissä työpajoissa. Lisäksi voitte esittää toiveita ja ideoita kehittämistoiminnallemme.

Ilmoittaudu mukaan työpajaan 25.10. mennessä tämän sivun alalaidassa olevan linkin kautta.

Toivomme osallistumista kaikista niistä opistoista, jotka ovat suunnitelleet käynnistävänsä koulutusta tai harkitsevat koulutuksen käynnistämistä joko ensi syksynä tai myöhemmin.

Tervetuloa mukaan työpajaan!

Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

 

Opetussuunnitelman luonnos (KOPS), 13.10.2020 päivitetty: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/vapaan-sivistystystyon-ops-luonnos-lausunnoille_0.pdf

 

Lisätietoja:
mirka.raback@kansanopistot.fi

Ilmoittaudu tapahtumaan