30.11.2022 10:00 – 16:30

Kansanopistojen hallinto- ja talouspäivä

Aika:
30.11.2022 10:00 – 16:30
Paikka:
Helsingin aikuisopisto, Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki

Tervetuloa Kansanopistojen hallinto- ja talouspäivään 30.11.2022!

Hallinto- ja talouspäivä järjestetään lähitilaisuutena Helsingin aikuisopistolla, Helsingin Töölössä. Tilaisuuden yhteistä ohjelmaosiota (klo 13.45 saakka) on mahdollista seurata etäyhteyksin striimauksen kautta. Myös iltapäivän Työpaja 1 striimataan.

Osallistumismaksu on 150 €/osallistuja tai 250 €/kaksi osallistujaa samasta opistosta. Osallistumismaksu on sama riippumatta siitä, osallistutko paikan päällä Helsingin aikuisopistolla vai seuraatko tilaisuuden striimausta etäyhteydellä. Osallistumismaksu sisältää tilaisuuden ohjelman sekä tarjoilut paikan päällä.

OHJELMA

Klo
9.15                   Aamukahvi

10.05                 Tervetuloa
toiminnanjohtaja Tytti Pantsar, Kansanopistoyhdistys ja vararehtori Anne Hirvonen, Aktiivi-Instituutti

10.15                 Historiallinen murros ja hallinnan kriisi: oppimisen ja inhimillisen kasvun haasteet tulevaisuudessa
 johtava asiantuntija Timo Hämäläinen, Ph.D., Sitra
Näkemyksiä maailmantalouden ja yhteiskuntien murroksesta. Miten kansanopistot ja elinikäinen oppiminen voivat auttaa yksilön ja yhteiskunnan resilienssin kehittämisessä?

10.55                 Näkemyksiä kansanopistojen talouden tulevaisuuksiin
Kansanopistoyhdistyksen taloustyöryhmä: talouspäällikkö Ere Mero, Laajasalon opisto, talouspäällikkö Juha Taavitsainen, Lahden kansanopisto ja talous- ja kiinteistöhallintopäällikkö Jari Tölli, Jämsän kristillinen kansanopisto
Havaintoja Kansanopistojen tulevaisuudet Delfoi-kyselyn, Kansanopistokokouksen 2022 työskentelyn, Kansanopistojen elinvoimakyselyn 2021 ja muun tiedon pohjalta. Vinkkejä kansanopistojen talouden strategiseen suunnitteluun. 

11.20-12.30     Lounas, Antell Arkadia, Arkadiankatu 23 00100 Helsinki

12.30-13.45     Kansanopistojen rahoitus vuonna 2023 ja muuta ajankohtaista vapaan sivistystyön kentältä
opetusneuvos Annika Bussman, opetus- ja kulttuuriministeriö, varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaan sivistystyön osasto
Kansanopistojen rahoitus vuoden 2023 talousarvioesityksen puitteissa sekä muita vapaan sivistystyön ajankohtaisia aiheita: ukrainalaisten rahoitus, oppivelvollisten rahoitus ja aikuisten perusopetus.

13.45-14.15    Iltapäiväkahvi

14.15-15.30     Vaihtoehtoiset työpajat

 1. Ajankohtaista työehtosopimuksesta ja työajan suunnittelusta, Juhlasali
  työmarkkina-asiantuntija Jukka Laakkonen, Sivista
  Uusi työehtosopimus, opiston opetushenkilöstön ja hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön työaikasuunnittelua. Turun kristillisen opiston case työaikasuunnittelusta. Työpaja striimataan etäyhteydellä osallistuville.
 2. Energiatehokkuussuunnitelman laadinta, luokka 312
  asiantuntija Minna Tolvanen, Motiva
  Energiatehokkuussopimusmalli ja tukimahdollisuudet pääpiirteissään. Ohjeita energiatehokkuus-suunnitelman laadintaan. Esimerkkejä toimenpiteistä sekä uusiutuvan energian hyödyntämisestä.
 1. Opintopolku-työpaja, luokka 311
  Topias Kähärä, Riku Hanhinen ja Monika Tuuliainen, Opetushallitus
  Opintopolku-palvelun käytön klinikkamainen ja keskusteleva työpaja. Ohjeistusta koulutusten tietojen viemiseksi Opintopolkuun. Sopii sekä uusille että kokeneille Opintopolun käyttäjille.

15.30                 Loppusanat ja yhteinen cocktailtilaisuus

*pidätämme oikeuden muutokseen

 

Tilaisuuden ilmoittautuminen on päättynyt.
Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan.

Lähetämme striimauksen linkin ilmoittautumisajan jälkeen heille, jotka ovat ilmoittaneet osallistuvansa tilaisuuteen etäyhteydellä.

Saapuminen Helsingin aikuisopistolle

Hallinto- ja talouspäivä järjestetään 30.11. Helsingin aikuisopistolla, osoitteessa Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki. Pääsisäänkäynti on rakennuksen pihalla Sammonkadun puolella ja toinen Runeberginkadun puolella. Sisäänkäynneistä vain pääsisäänkäynti on esteetön. Helsingin aikuisopistolle on Kampin metroasemalta noin 10-15 minuutin ja Rautatieasemalta noin 20 minuutin kävelymatka. Opistolle on sekä Kampista että Rautatieasemalta hyvät bussi- ja raitiovaunuyhteydet. Tarkemmat saapumisohjeet ja tietoa pysäköinnistä Helsingin aikuisopiston verkkosivuilla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!