18.05.2023

Suomen kielen opiskelijasta kansanopiston työntekijäksi

Valko-Venäjältä kotoisin oleva Inna.

Valko-Venäjältä kotoisin oleva Inna opiskeli Haapaveden Opiston vapaan sivistystyön suomen kielen ja kulttuurin koulutuksessa lukuvuonna 2015–2016. Kotimaassaan Inna oli ehtinyt opiskella englannin opettajaksi. Hänen mielestään Haapaveden Opistolla on erittäin korkeatasoinen kielikoulutus.

– Kaverini, jotka ovat opiskelleet suomen kieltä muualla, eivät ole oppineet sitä läheskään yhtä hyvin!

Innan mukaan kielen oppimiseen vaikutti se, että opistolla oli opiskelun lisäksi aina jotain mielenkiintoista toimintaa, kuten esimerkiksi tapahtumia ja retkiä. Opiskeluryhmään syntyi hyvä yhteishenki, ja opettajat antoivat paljon materiaalia opiskelun tueksi.

Kieliopintojen jälkeen Inna kouluttautui artesaaniksi. Hän työskenteli Suomessa kansalaisopistossa englannin ja venäjän opettajana sekä siivoojana, kunnes hänet palkattiin syksyllä 2021 Haapaveden Opistolle ohjaajaksi. Useita eri kieliä puhuva ja kädentaidoissa taitava Inna pääsee käyttämään nykyisessä työssään omia vahvuuksiaan.

– Ohjaajan työ on todella mielenkiintoista! Minulla ei ole paineita. Saan tehdä työtä itsenäisesti, ja minuun luotetaan. Työporukka on ystävällistä, ja meillä on hauskoja rutiineja.

Innalla sattuu olemaan haastattelupäivänä syntymäpäivä. Niin opiskelijat kuin työkaveritkin ovat laulaneet hänelle onnittelulauluja ja muistaneet häntä eri tavoin.

– Opistolla on tosi lämmin ja kodikas ilmapiiri, nauraa Inna.