04.05.2020

”Opitun asian oivaltaminen ja ihmissuhteet ovat olleet parasta kansanopistovuonna”

Tuomas Bister.

Päädyin opiskelemaan kansanopistoon pelkän avoimen yliopiston kurssitarjonnan sijasta, koska opiskelu oli Kelan opintotuella tuettua. Tätä ennen olin pyrkinyt edeltävässä yhteishaussa laajalla kohteiden skaalalla viiteen eri kohteeseen Tampereen yliopistoon, päästen vain varasijoille. Opiston lukuvuosimaksun kustansin kokonaan itse ottamalla opintolainan, ja olen nyt saanut nauttia lukuvuoden verran opiskelijaelämästä.

Opiskelu Voionmaan koulutuskeskuksella on ollut osallistavaa, opiskelutekniikoita kartoittavaa ja yliopistokurssien asiasisältöä täydentävää — tämän lisäksi kymmenhenkisen ryhmämme kanssa sosialisointi on auttanut jaksamaan rankkojenkin kurssien läpi. Sosiaalisen faktorin huomiointi onkin elintärkeää korkeakouluopinnoissa. Kiitokset kuuluu myös historian ja politiikan tutkimuksen aineenopettajillemme, jotka ovat olleet aidosti kiinnostuneita siitä, miten menneillään olleista kursseista olemme selvinneet.

Parasta opiskelussa on ollut luennon jälkeinen asioiden oivaltamisen tunne ja opitun asian soveltaminen omien pohdintojen saralla. Lisäksi olen kiitollinen niistä ihmissuhteista, joita en olisi solminut ilman opiston ohjaavaa tukea.

Tuomas Bister on opiskellut 2019-2020 Historian ja politiikan tutkimuksen linjalla Kiljavan opistossa, Voionmaan koulutuskeskuksella.