24.04.2023

“Opiskelun jälkeen sain puolen vuoden apurahan Etelä-Karjalan rahastolta”

Kuvassa luonnos pelin visuaalisesta valikosta.

Kansanopistovuosi oli minulle aika merkittävä! XR & Game design -linjalla Kymenlaakson Opistossa opin pelien rakennetta ja tarinankerrontaa, 3D-mallinnuksen ja sen, kuinka luodaan virtuaalinen maailma. Pelimekaniikat, skriptit ja audio jäivät itselläni vähemmälle. Hain uutta inspiraatioita historian esittelyyn pelin muodossa ja sainkin opinnoista paljon enemmän irti kuin alun perin luulin.

Suosittelen opistoa kaikenikäisille. Sinne kannattaa mennä myös vanhemmalla iällä esimerkiksi viettämään välivuotta työelämästä tai etsimään uutta harrastusta eläkeiän kynnyksellä. Hyvin perusteltu opiskelu voidaan katsoa omaa ammattitaitoa täydentäväksi ja saattaa onnistua myös ansiosidonnaisella päivärahalla omaehtoisena koulutuksena.


Kansanopistossa opiskelun jälkeen sain puolen vuoden apurahan Etelä-Karjalan rahastolta Salpalinjasta kertovan videopelin taustatutkimukseen ja käsikirjoittamiseen. Minun on tarkoitus julkaista kolme videota YouTubeen työstämäni pelin, Kesä 1944 rintaman takana, eri vaiheista. Toivon tekeväni tulevaisuudessa osa-aikatöitä ja opiskelevani omalla ajalla lisää – ja tietysti jatkan Kesä 1944 -pelimaailman kehittelyä.

Elina Lyijynen opiskeli Kymenlaakson Opiston XR & Game Desing -linjalla 2021–22. Lyijysen työn etenemistä voi seurata Instagramissa tilillä: @salpalinja_xr. Kuvassa luonnos pelin visuaalisesta valikosta.