24.06.2019

”Oma osaamiseni ja työelämätaitoni vahvistuivat”

Jenna Brisk kasvokuva.

Olen Jenna Brisk ja olen opiskellut muiden opintojen ohella Joutsenon Opistossa kasvatustieteiden perusopintoja. Olen peruskoulutukseltani sosionomi (AMK) ja toiminut lastensuojelun työkentällä kymmenen vuotta. Opiskelen parhaillaan ylempää AMK-tutkintoa. Koen pienimuotoisenkin opiskelun loistavana lisänä työelämään, se auttaa saamaan uusia näkökulmia ja ehkä oppimaan itsestäkin jotain uutta.

Tarina miten itse päädyin yliopistotasoisten opintojen pariin on hieman erikoinen. Kysyin Joutsenon Opistolta alkavasta Vahvempana digiarkeen -kurssista, joka osoittautui kuitenkin peruskurssiksi, josta ei olisi ollut minulle hyötyä. Sovimme kuitenkin päiväkahvitreffit opistolle ja lähdin näiltä kahveilta suoraan toimistoon ilmoittautumaan kasvatustieteen perusopintoihin, jotka aloitin seuraavalla viikolla.

Olen ollut kymmenen vuotta työelämässä ja edellisistä opinnoista on vierähtänyt tovi. Yllätyin iloisesti, kun löysin omalta pieneltä paikkakunnalta mahdollisuuden syventää ammattiosaamistani hieman erilaisesta näkökulmasta. Avoimen yliopiston opintoja on mahdollista suorittaa sekä perinteisesti verkko-opintoina, että ryhmän mukana opistolla. Läsnäolo opistolla on tuonut tukea ja näkökulmaa avoimen yliopiston opintoihin, jotka usein suoritetaan hyvinkin itsenäisesti verkossa. Ryhmäsuorituksia on mahdollista sovittaa myös työelämän kanssa. Opettajilta olen saanut konkreettista tukea ja apua opiskeluun nimenomaan yliopistotasolla, esimerkiksi tietoa siitä, mitä opiskelijalta odotetaan ja mitä vaaditaan. Loistavana asiana olen kokenut opiston oman kirjaston, jossa kirjoja on aina ollut riittävästi kaikille hyllyssä. Kirjoja ei ole tarvinnut jonotella kirjastoissa. Tämä on helpottanut opiskelua paljon.

Kasvatustieteiden perusopinnot ovat hyvä pohja, jos päätän joskus jatkaa yliopisto-opintoja tai hakeutua vaikka ammatillisen opettajan koulutukseen. Oma ammatillinen osaamiseni on myös konkretisoitunut ja vahvistunut opintojen aikana, kun olen pysähtynyt erilaisten asioiden äärelle ja ”joutunut” näyttämään osaamistani erilaisissa tilanteissa soveltaen.

Hyötyjä opinnoista:

  • Oman osaamisen vahvistaminen
  • Perusopintojen kautta valmiuksia jatko-opintoihin
  • Työelämätaitojen vahvistaminen

Jenna Brisk opiskeli Joutsenon Opistossa kasvatustieteitä 2018-2019