13.05.2022

Löysin uudenlaisia tapoja soittaa ja tulkita musiikkia

Musiikkilinjan opiskelija

”Lukuvuoteni Suomen Raamattuopiston musiikkilinjalla ollut parasta elämässäni! En kadu sekuntiakaan päätöstäni. Olen saanut kehittyä instrumenttien käyttäjänä omaan tahtiini ja löytää uudenlaisia tapoja soittaa ja tulkita musiikkia!

Päädyin musiikkilinjalle alun perin äitini vinkistä. Lukion viimeisenä vuotena mietin, mihin suuntaisin. Kun en saanut yhteishaussa tavoittelemaani opiskelupaikkaa, edessäni häämötti välivuosi. Tähtäimessäni ovat musiikin jatko-opinnot, ja äitini kertoi, että Suomen Raamattuopistossa on mahdollista opiskella musiikkia hengellisessä ympäristössä ja skarpata pääsykokeisiin. Innostuin heti. Siinä oli paketti, jossa oli kaikki kohdallaan! Olin muutenkin kuullut Raamattuopiston musiikkilinjasta pelkkää hyvää.

Parasta musiikkilinjalla on instrumenttien soittaminen yhdessä muiden kanssa, keikat, ihanat ihmiset, mahtava ilmapiiri sekä yhteinen ajanvietto. Kaikki otetaan mukaan juuri sellaisina kuin he ovat. Opiskelijaporukassa kaikki kehuvat ja kannustavat toisiaan. Monena iltana ääneni on ollut kateissa ja olen ollut aivan läkähtynyt naurettuani päivällä kavereiden kanssa.

Olen päässyt lukuvuoden aikana kokeilemaan minulle uusia instrumentteja – kuten bassoa ja marimbaa – sekä tutustumaan eri musiikkigenreihin ja kehittymään paremmaksi muusikoksi. Opetus on hyvin laadukasta. Lisäksi musiikkilinjalla on mahdollista suorittaa tutkintoja. Itse pakerran pitkään toivomaani tutkintoa laulusta.

Vuosi Raamattuopistossa on kasvattanut minua hengellisesti ja selkiyttänyt elämäni suuntaa. Olen saanut uudenlaista motivaatiota lukea ja tutkia Raamattua, ja oma uskoni on vahvistunut. Raamatun tutkiskelu yhdessä muiden kanssa ja keskustelut hengellisistä asioista ovat olleet hyvin tärkeä osa tätä kasvua.

Suosittelen musiikkilinjaa kaikille, joilla on mahdollisuus irtautua lukuvuoden tai -kauden ajaksi Raamattuopistolle ja joilla on tahtoa kehittyä omanlaisenaan muusikkona. Musiikkilinjalla on kaikenikäisiä ja eri lähtökohdista peräisin olevia ihmisiä, eikä soiton tai laulun lähtötasolla ole merkitystä. Kaikille on tilaa! Itse siirryin opistolle suoraan lukiosta, mutta opiskelijoina on myös työelämästä sekä korkeakoulusta tulleita ihmisiä. Tulemme kaikki erittäin hyvin toimeen keskenämme!”

Matilda opiskelee Suomen Raamattuopiston musiikkilinjalla, lukuvuosi 2021–2022.

Lisätietoja Suomen Raamattuopiston musiikkilinjasta.