24.06.2019

”Kansanopistovuosi oli tärkeä etappi musiikkimatkallani”

Naisopiskelijat esiintymislavalla lauluesityksen jälkeen.

Olen 44-vuotias kolmen lapsen äiti. Osallistuin 2018 kesällä Kiuruveden iskelmäviikolla järjestettävään Iskelmämestarit laulukilpailuun. Sain kilpailusta stipendin Laajasalon Opiston laulunlinjalle. Näin minulla alkoi laulun vuosi.

Olen laulanut ja esiintynyt varsinaisen työn ohessa jo parikymmentä vuotta. Laulunlinjalla sain syventää tätä osaamistani ja keskittyä kaikin puolin pelkästään laulamiseen ja lauluntekemiseen.

Opiskelu oli todella monipuolista. Vuoden aikana meitä opetti huippuosaajat muusikko Jussi Liski, kapellimestari Antti Hyvärinen, laulunopettaja Kristiina Kattelus sekä laulaja lauluntekijä Mariska. Näiden huippuosaajien lisäksi vuoden aikana saimme opetusta myös monilta muilta musiikinammattilaisilta kuten Vexi Salmi, Samuli Putro, Bianca Morales, Jenni Vartiainen ja lukuisilta muilta.

Viikot sisälsivät laulutekniikkaa, fraseerausta, tulkintaa, laulutekstien tekemistä, säveltämistä, muusikontyön perusteita, musiikin teorian syventämistä, markkinointia, bändipajaa ja vaikka mitä. Yhteistyössä elokuvalinjan kanssa sävellettiin jopa elokuvamusiikkia.

Hienot esiintymismahdollisuudet siivittivät myös opintovuotta. Syksy päättyi yhdessä Helsingin arvostetuimmassa klubissa G Livelabissa järjestämäämme konserttiin. Keväällä omatekemät biisimme soivat Tavastian alakerrassa Semifinalissa. Näiden huippuhetkien lisäksi esiinnyimme lukuisissa muissa tilaisuuksissa.

Opiskelu laajasalossa antoi täyden mahdollisuuden keskittyä täysillä omaan intohimooni musiikkin. Koulumatkani kesti yhteen suuntaan kaksi tuntia. Käytin tämän ajan laulamiseen ja laulujen ulkoa opetteluun. Moni on vuoden aikana kysynytkin, että eikö ajaminen ollut raskasta. Mielestäni ei ollut, koska se oli arvokasta aikaa harjoittelulle. Harjoittelu tuottikin tulosta. Vuoden aikana osallistuin muutamaan laulukilpailuun ja sain pokaalejakin kotiin tuomiseksi. Julkaisin myös yhden lastenlevyn sekä singlen.

Jatkossa tulen työskentelemään musiikin parissa päätoimisesti ja monipuolisesti. Vuosi kansanopistossa oli tärkeä etappi omalla musiikkimatkallani. Se toi uutta, mutta vahvisti myös jo olemassa olevaa.

Katja Karisukki opiskeli Laajasalon Opistossa Laulun linjalla 2018-2019