02.05.2023

”Ilman kansanopistovuotta en olisi päässyt Tampereen yliopistoon”

Opiskelija Marianna Järvinen Kymenlaakson Opistosta.

Opin Kymenlaakson Opistossa valtavasti valokuvauksesta, pimiötyöskentelystä ja kuvankäsittelystä. Elimme Inkeroisissa eli ”Inksassa” omassa opiskelijakuplassamme, ja yhteishenki oli vahva. Usein muistelemme opiskelukaverien kanssa sitä, kuinka valokuvaus oli myös asuntolan arjessa vahvasti läsnä. Saatoimme olla yömyöhään pimiössä ja rakastimme jokaista hetkeä!

Opintojen aikana kuvittelin, että Lahden Muotoiluinstituuttiin pääseminen on minulle ”ainoa vaihtoehto”. Kun ovet sinne eivät auenneet, päätin hakea opiskelemaan viestintää Vaasan yliopistoon – ja pääsin sisään! Kandiopintojen jälkeen päädyin Tampereen yliopistoon lukemaan visuaalista journalismia vain tajutakseni, että haluan palata viestinnän pariin. Suoritin toiset maisterin paperit Vaasasta organisaatioviestinnästä.

Ilman opintoja Kymenlaakson Opistossa en olisi varmastikaan päässyt opiskelemaan Tampereen yliopistoon, jonne haettiin portfolion ja motivaatiokirjeen turvin. Työssäni viestinnän asiantuntijana tehtäviini kuuluvat muun muassa sosiaalisen median kehittäminen, verkkoviestintähankkeet ja visuaalinen viestintä. Edelleen myös valokuvaan työssäni – ja siihen sain varmuuden Kymenlaakson Opistosta.

Marianna Järvinen opiskeli Kymenlaakson Opiston valokuvauslinjalla vuonna 2007. Hän työskentelee nykyään Rikosseuraamuslaitoksen viestinnän erityisasiantuntijana.