Uutiset | 27.03.2023

Kansanopistoyhdistys mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Miljoona roskapussia -kampanjan logo

Suomen Kansanopistoyhdistys osallistuu Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kampanja toteutetaan aikavälillä 13.4.–14.6.2023. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä roskia. 

Kestävä kehitys on Kansanopistoyhdistyksen toiminnan painoalue ja kansanopistojen tärkeä arvo. Haluamme pitää huolta toisten ihmisten ja luonnon hyvinvoinnista. Näissä merkeissä Kansanopistoyhdistyksen työntekijät jalkautuvat 16. toukokuuta keräämään roskia kaupunkiympäristöstä ja kannustamme kaikkia kansanopistoja osallistumaan siivoustalkoisiin. Kansanopistot voivat toteuttaa roskienkeruutempauksen esimerkiksi henkilöstönsä ja/tai opiskelijoidensa voimin.


Näin siivoustalkoisiin voi osallistua yksin tai koko kansanopiston voimin:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi.
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla.
  3. Kerää roskia ympäristöstä.
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi.
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä yle.fi/miljoonaroskapussia-verkkosivuille sen paikkakunnan kohdalle, josta roskat on kerätty.
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Muista, että yksikin kerätty roska vähentää ympäristön kuormitusta!


Lue lisää kampanjasta:
https://yle.fi/aihe/a/20-10004432
https://yle.fi/aihe/s/mika-miljoona-roskapussia