Uutiset | 12.06.2020

Kansanopistoyhdistyksen puheenjohtaja Helena Ahosesta opetusneuvos

Helena Ahonen.

Tasavallan presidentti on myöntänyt torstaina 11.6.2020 60 arvonimeä. Presidentti myönsi opetusneuvoksen arvonimen Kansanopistoyhdistyksen puheenjohtajalle, kasvatustieteen tohtori Helena Ahoselle. Helena on myös Seurakuntaopiston rehtori.

Puheenjohtajallamme Helena Ahosella on takanaan pitkä ja monipuolinen ura työ- ja luottamustehtävissä koulutus- ja kasvatustehtävissä sekä niiden kehittämisessä suomalaisessa yhteiskunnassa. Kansanopistojen ja yksityisten ammatillisten oppilaitosten piirissä Helenan osaaminen ja työ on herättänyt suurta luottamusta. Helena on toiminut Suomen Kansanopistoyhdistyksen hallituksen jäsenenä yhtäjaksoisesti vuodesta 2006 ja vuodesta 2019 hän on toiminut hallituksen puheenjohtajana.

Oppilaitosten edunvalvontaa Helena on tehnyt myös Sivistystyönantajien työmarkkinavaliokunnassa, Elinkeinoelämän Keskusliiton edustajistossa ja nyt Sivistystyönantajien hallituksen jäsenenä. Merkittävimpiä koulutuspoliittisia uudistuksia ohjaavia luottamustoimia ovat olleet Opetus- ja kulttuuriministeriön toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rakenteellista uudistamista koskevan hankkeen ohjausryhmän ja ammatillisen koulutuksen reformin seurantaryhmän jäsenyys. Suomalaisen tieteen, taiteen ja sivistyksen tulevaisuuden rakentamiseen Helena Ahonen osallistuu Alfred Kordelinin säätiön kansanvalistusjaoston jäsenenä.

Lämpimät onnittelut Helenalle arvonimestä!

Tasavallan presidentin myöntämät arvonimet 11.6.2020