Uutiset | 19.05.2020

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin on käynnissä

Kirjoittaja: Anni Henricson

Koristekuva.

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin on käynnissä 19.5.-21.7.2020. Haku tehdään osoitteessa Opintopolku.fi. Voit hakea kansanopistoon opiskelemaan kymppiluokalle, tai valmistaviin tai valmentaviin koulutuksiin.

Valmistavan koulutuksen haussa ovat mukana:

  • Kymppiluokka eli perusopetuksen lisäopetus
  • VALMA – ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus
  • LUVA – maahanmuuttajien ja vieraskielisten lukiokoulutukseen valmistava koulutus

Kansanopistossa voit opiskella sekä kymppiluokalla että valmistavissa ja valmentavissa koulutuksissa.

Kymppiluokalla voit vuoden kestävien opintojen aikana korottaa peruskoulun arvosanoja, tutustua työelämään ja parantaa jatko-opintomahdollisuuksiasi. Kymppiluokka on hyvä mahdollisuus itsenäistymiseen. Lisäksi kansanopistokympin suorittamisesta saat kuusi lisäpistettä hakiessasi toisen asteen ammatilliseen koulutukseen.

Ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA) saat valmiuksia hakea ammatilliseen tutkintokoulutukseen. Voit harkita VALMA -koulutusta, jos et vielä peruskoulun jälkeen tiedä mitä tekisit, tarvitset opiskeluvalmiuksien vahvistamista tai haluat parantaa peruskoulun todistustasi.

Lukiokoulutukseen valmistavassa koulutuksessa (LUVA) saat kielelliset ja muut tarvittavat valmiudet lukiokoulutukseen siirtymistä varten. LUVA-koulutus on etupäässä tarkoitettu maahanmuuttajille ja muille vieraskielisille lukiokoulutukseen valmistavana koulutuksena. LUVA-koulutuksen laajuus on 25 kurssia ja se kestää keskimäärin vuoden.

Kansanopistokoulutusten hakukoneeseen