Uutiset | 17.02.2020

Hae kevään 2020 yhteishaussa kansanopistojen ammatilliseen koulutukseen

Kirjoittaja: Anni Henricson

Kaksi opiskelijanuorta katsoo toisiin hymyillen ja toinen avaa kansanopiston oven.

Kevään 2020 yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen on 18.2.–10.3.2020. Yhteishaku tehdään Opintopolussa: Opintopolku.fi. Yhteishaussa opiskelupaikkaa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättäneet. Kansanopistot tarjoavat myös ammatillista koulutusta. Katso kansanopistojen ammatillisen peruskoulutuksen tarjonta täältä.

Osaan kansanopistojen tarjoamista ammatillisista koulutuksista haetaan yhteishaun kautta. Tammikuusta 2018 alkaen ammatilliseen koulutukseen (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot) on voinut hakeutua myös jatkuvan haun kautta. Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Tarkemmat tiedot sinua kiinnostavan koulutuksen hakumenettelystä löydät opistojen omilta sivuilta. Katso kansanopistojen esittely ja yhteystiedot  Katso kansanopistojen esittely ja yhteystiedot täältä.

Perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin, kuten kansanopistojen kymppiluokille, haetaan erillisessä haussa 19.5.-21.7.2020. Kansanopistojen 10-luokat löydät täältä: Kansanopistojen kymppiluokat.