Uutiset | 29.11.2022

Ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin toimintakäsikirja on nyt valmis – käy tutustumassa hyvinvointia ja osallisuutta tukeviin toimintamalleihin

Naiset pelaavat lentopalloa.

Hyvinvointia ja osallisuutta kansanopistojen ammatillisesta koulutuksesta -hankkeessa tuotettu hyvinvoinnin toimintakäsikirja on nyt valmis. Kansanopistoyhdistyksen koordinoiman hankkeen tavoitteena on ollut ammatillista koulutusta järjestävien oppilaitosten hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäminen.

Kolmentoista kansanopiston hankeyhteistyössä syntyneeseen Ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin toimintakäsikirjaan on koottu hankkeessa kehitetyt toimintamallit. Käsikirjasta löydät monimediaisesti esitettyjä malleja, materiaaleja ja ohjeita, joita voit käyttää hyvinvoinnin edistämiseen ja tukemiseen omassa oppilaitoksessasi. Toimintakäsikirjasta saat vinkkejä esimerkiksi opiskelijoiden osallisuuden vahvistamiseen, liikunnan ja liikkeen lisäämiseen, yhteisöllisen toimintakulttuurin vahvistamiseen sekä oppilaitoksen turvallisuuskulttuurin kehittämiseen.

Löydät toimintakäsikirjan Kansanopistoyhdistyksen Peda.net-sivustolta.

Hankkeesta ja toimintakäsikirjasta kirjoitettiin myös Aikuiskoulutuksen eurooppalaisen foorumin EPALE:n lokakuun tiedotteeseen. Pääset lukemaan tiedotteen tästä linkistä.

Tervetuloa tutustumaan hankkeessa tuotettuihin materiaaleihin!

Hyvinvointia ja osallisuutta kansanopistojen ammatillisesta koulutuksesta -hanke on osa Opetushallituksen rahoittamaa ammatillisen koulutuksen laatu- ja kehittämisohjelmaa Oikeus osata. Hanke on käynnissä 13.11.–31.12.2022.