24.01.2022 – 17.03.2022

Uusi koulutuskokonaisuus: Kansanopistot oppivelvollisten koulutusten toteuttajina. Osio 1: Arjen taidot, elämänhallinta ja asuminen osana oppimista, 2 op

Koristekuva.
Aika:
24.01.2022 – 17.03.2022

Hei oppivelvollisten koulutuksia järjestävät kansanopistot!

Tervetuloa mukaan Kansanopistoyhdistyksen uuteen henkilöstökoulutukseen ”Kansanopistot oppivelvollisten koulutusten toteuttajina”. Koulutuskokonaisuudella haluamme tukea teitä opistokohtaisten opetussuunnitelmienne sekä opistonne toimintamallien kehittämisessä erityisesti Opistovuosi- ja TUVA-koulutuksissa. Haluamme myös vahvistaa osaamistanne oppivelvollisten koulutusten toteuttajina. Koulutus on suunnattu kansanopistojen opetus- ja ohjaustyötä tekeville, asuntolaohjaajille ja koulutussuunnittelijoille. Koulutukseen voivat osallistua myös ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustyötä tekevät.

Koulutus koostuu kolmesta osiosta, jotka voi suorittaa erillisinä:
Arjen taidot, elämänhallinta ja asuminen osana oppimista, 2 op
(tammi-maaliskuu 2022)
Kun huoli herää – tuen tarpeen tunnistaminen ja nuoren tukeminen, 2 op
(huhti-syyskuu 2022)
Kohtaamisen ja hyvinvoinnin pedagogiikkaa, 5 op
(syys-marraskuu 2022, tammi-huhtikuu 2023)

Nyt voit ilmoittautua koulutuskokonaisuuden ensimmäiseen osioon:
Arjen taidot, elämänhallinta ja asuminen osana oppimista (2 op)

Tämä koulutusosio on apuväline Opistovuosi- ja TUVA-koulutusten suunnitteluun. Koulutusosiossa tuotetaan pedagoginen mallinnus siitä, miten arjen taitoja ja elämänhallintaa opetetaan ja ohjataan kansanopistojen oppivelvollisten koulutuksessa. Ratkaistaan myös oppivelvollisuuden laajentumisen tuomia haasteita Opistovuosi- ja TUVA-koulutuksiin kansanopistopedagogiikan näkökulmasta. Arjen taidot, elämänhallinta, yhteisöllisyys ja elämän kokonaisuus ovat tärkeä osa nuoren kasvua ja perustaa, joka mahdollistaa oppimisen. Asuminen ja vapaa-ajan toiminta kytketään osaksi henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa.

Koulutusosio koostuu kolmesta koulutuspäivästä:
ma 31.1. klo 9-15 (verkossa)
ti 15.2. klo 9-15 (verkossa) sekä
to 17.3. klo 9-15 (mahdollisuuksien mukaan lähipäivä Jyväskylän kristillisellä opistolla)
Lisäksi osallistujat laativat kehitystehtävän itsenäisenä työskentelynä. Kehitystehtävä voi liittyä esimerkiksi paikallisen Opetussuunnitelman laatimiseen. Osion kouluttajana toimii Matti Virtala, KL, KM, FK, Opo, EO, LO.

Ilmoittaudu mukaan tähän koulutusosioon alla olevasta linkistä 24.1.2022 mennessä!

Lisätietoja:
koordinaattori anni.henricson(at)kansanopistot.fi

Opetushallitus rahoittaa koulutusta.

Oph rahoittaa logo.

 

 

 

 

Ilmoittaudu tapahtumaan