X

The Finnish Folk High School Association

The Finnish Folk High School Association, which was founded in 1905, acts as a cooperating organisation for all the folk high schools in Finland.

Central areas of cooperation include lobbying, information and marketing, development, education and assessment and international issues.

The Finnish Folk High School Association is a member of The Nordic Folk High School Council which aim is to exchange experiences and ideas and to promote cooperation within the Nordic countries through seminars and meetings.

Contact:
The Finnish Folk High School Association
Annankatu 12 A 18
FI-00120 Helsinki
toimisto(ät)kansanopistot.fi
+358 9 454 2330
www.kansanopistot.fi/
logo
Kansanopistoväen omat sivut. Täältä saat ajankohtaista tietoa
opistojen hankkeista, yhdistyksen tapahtumista ja edunvalvonnasta.
Folkhögskolfältets egna sidor, här får du aktuell information om
folkhögskoleprojekt, föreningens evenemang och intressebevakning.
Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Linkit
Yleistä
Monien mahdollisuuksien kansanopisto

Kansanopisto voi olla sopiva paikka peruskoulun päättötodistusta havittelevalle, hyvän välivuoden viettäjälle, aikuiselle sapattivapaan pitäjälle ja moneen muuhun tilanteeseen. Lähes kuka tahansa voi hakea opiskelemaan.

Suomessa on 87 kansanopistokampusta Ahvenanmaalta Rovaniemelle. Taustaltaan opistot voi jakaa neljään ryhmään: sitoutumattomat, kristilliset, yhteiskunnalliset ja erityisopistot. Kaikki opistot saavat rahoitusta valtiolta ja useimmat ovat yksityisiä.

Kansanopistot ovat sisäoppilaitoksia, eli halutessaan opiskelija voi asua opiston asuntolassa. Asuntola-asuminen ja pienet opetusryhmät tekevät opiskelusta yhteisöllistä.

Yleissivistävillä kansanopistolinjoilla opiskelu on maksullista. Opiskelu ja asuminen kansanopiston peruskoululinjalla, kymppiluokalla, lukiossa ja ammatillisessa perus- ja lisäkoulutuksessa on pääosin maksutonta.

Kansanopisto-opintojen ajalle voi hakea opintotukea, aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuutta koulutuksesta riippuen.

Lataa lehdistötiedote: PDF


Tiesitkö, että...

Suomen ensimmäinen kansanopisto aloitti Kangasalla 16.1.1889. Lue lisää TÄÄLTÄ

Ensimmäinen Kansanopistokokous pidettiin Sääksmäen opistossa 6.-8.8.1896.
Lue lisää: PDF