X

The Finnish Folk High School Association

The Finnish Folk High School Association, which was founded in 1905, acts as a cooperating organisation for all the folk high schools in Finland.

Central areas of cooperation include lobbying, information and marketing, development, education and assessment and international issues.

The Finnish Folk High School Association is a member of The Nordic Folk High School Council which aim is to exchange experiences and ideas and to promote cooperation within the Nordic countries through seminars and meetings.

Contact:
The Finnish Folk High School Association
Annankatu 12 A 18
FI-00120 Helsinki
toimisto(ät)kansanopistot.fi
+358 9 454 2330
www.kansanopistot.fi/
logo
Kansanopistoväen omat sivut. Täältä saat ajankohtaista tietoa
opistojen hankkeista, yhdistyksen tapahtumista ja edunvalvonnasta.
Folkhögskolfältets egna sidor, här får du aktuell information om
folkhögskoleprojekt, föreningens evenemang och intressebevakning.
Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Linkit
Yleistä
Monien mahdollisuuksien kansanopisto

Kansanopisto on Suomen laaja-alaisin oppilaitosmuoto. Kansanopistot tarjoavat yleissivistävien opintolinjojen (esim. taide, kielet,kasvatus,teologia) lisäksi ammatillista koulutusta, avoimen yliopiston opintoja, perus- ja lukio-opetusta sekä kymppiluokka, erityisopetusta, maahanmuuttajakoulutusta ja lyhytkursseja. Kansanopistojen pitkäkestoisissa koulutuksissa opiskelee vuosittain yli 12 000 opiskelijaa.

Suomessa on 85 kansanopistokampusta Ahvenanmaalta Rovaniemelle. Taustaltaan opistot voi jakaa neljään ryhmään: sitoutumattomat, kristilliset,yhteiskunnalliset ja erityisopistot.

Kansanopistot ovat sisäoppilaitoksia, eli halutessaan opiskelija voi asua opiston asuntolassa. Asuntola-asuminen ja pienet opetusryhmät tekevät opiskelusta yhteisöllistä.

Yleissivistävillä kansanopistolinjoilla opiskelu on maksullista. Opiskelu ja asuminen kansanopiston peruskoululinjalla, kymppiluokalla, lukiossa ja ammatillisessa perus- ja lisäkoulutuksessa on pääosin maksutonta.

Kansanopisto-opintojen ajalle voi hakea opintotukea, aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuutta koulutuksesta riippuen.

Tiesitkö, että...

Suomen ensimmäinen kansanopisto aloitti Kangasalla 16.1.1889. Lue lisää TÄÄLTÄ

Ensimmäinen Kansanopistokokous pidettiin Sääksmäen opistossa 6.-8.8.1896.
Lue lisää: PDF