Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Linkit

Syksy 2016

> Talouspäivä 17.11.2016, Tapahtumatalo Bank, Helsinki
Tästä tarkempaa tietoa täällä

> Maahanmuuttajakoulutus uudistuu – kansanopistot koulutuspolkujen rakentajina, 21.11.2016, Haaga-Helia, Helsinki
> Finlandssvenska integrationsdagar 28 - 29.11.2016
> Brave New EU Project World: A strategic approach at developing transnational EU-funded projects Training of professional adult educators in the Finnish non-formal sector 15 - 16 November 2016, Helsinki
Näistä tapahtumista enemmän täällä

Erilaisten oppijoiden kohtaaminen kansanopistoissa -seminaari 7.11.2016 sekä Kansanopistojen perus- ja lisäopetuksen seminaari 8.11.2016, Lahden kansanopisto

Kansanopistokokous 10. - 11.10.2016, Scandic Oulu
Kansanopistokokous ja Suomen Kansanopistoyhdistyksen vuosikokous järjestetään Scandic Oulussa. Vuosikokous pidetään 10.10.

Avartti-ohjaajakoulutus, 22.9.2016, Helsinki
Kansanopistoyhdistys järjestää yhteistyössä Avartti-säätiön kanssa Avartti-ohjaajakoulutuksen. Saat käyttöösi ohjausmenetelmän, jolla tukea nuoren harrastuneisuutta ja osallisuutta yhteiskunnassa. Lue lisää Avartista Kansanopistoyhdistyksen sivuilta Avartti
Koulutus toteutetaan osin verkossa.

Kansanopistopäivät 3. - 5.8.2016 Otavan Opisto, Mikkeli
Päivien teemana on Oppiminen tulevaisuudessa – tiedot, taidot ja menetelmät

Strateginen ja kehittävä johtaminen kansanopistoissa 2015 - 2016
Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta.
Lähijakso 4. Hyvän kansanopistojohtajuuden ja -opettajuuden kriteerit
6.9.2016, Aktiivi-Instituutti, Helsinki. Koulutus on alkanut syksyllä 2015.

Talouspäivä 3.12.2015, Haaga-Helia, Helsinki
Ajankohtaisia opistojen talouteen liittyviä asioita käsittelevä koulutuspäivä opistojen rehtoreille ja talouspäälliköille.

Ohjelma (pdf)

Kansanopistojen perus- ja lisäopetuksen seminaari 12. - 13.11.2015, Turun kristillinen opisto
Koulutus on suunnattu perus- ja lisäopetusta järjestävien opistojen opettajille, suunnittelijoille ja rehtoreille.

Ohjelma (pdf)

Kansanopistokokous ja juhlapurjehdus 6. - 7.10.2015, Finlandia-talo, Helsinki/Tallinna
Kansanopistokokous ja Suomen Kansanopistoyhdistyksen vuosikokous järjestettiin Finlandia-talossa 6.10.
Kansanopistoyhdistys täyttää kuluvana vuonna 110 vuotta, jonka merkeissä järjestettiin matka Viroon 6.- 7.10.

Ohjelma (pdf)

Vaikeasti vammaisten koulutus erityisenä tehtävänä kansanopistoissa
Neuvottelupäivä 17.9.2015, Helsinki

Tilaisuus oli suunnattu erityisesti kansanopistojen henkilökunnalle, jotka järjestävät vaikeasti vammaisten koulutusta. Neuvottelupäivän tarkoitus oli tiedottaa, kouluttaa ja jakaa hyviä käytäntöjä koskien vaikeasti vammaisten koulutusta kansanopistoissa.

Kansanopistopäivät 2015

pidettiin Kiljavan opistolla 8.-10. kesäkuuta. Päivien teemana oli Käsi, järki, tunne - työväestön sivistyskäsitys ja työmuodot luovuutta ja yhteiskunnan hyvinvointia kasvattamassa.

Ohjelma (pdf)

Kansanopistojen perus- ja lisäopetuksen seminaari 23. - 24.4.2015, Turun kristillinen opisto

Seminaarin teemana oli erityisesti OPS-uudistus ja työssä jaksaminen.

Luennoitsijoina mm.
opetusneuvos Liisa Jääskeläinen, Opetushallitus
työnohjaaja Matti Nokela, Aavekonsultit Oy

Alla tilaisuuden tarkempi ohjelma. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta 31.3. mennessä!

Ohjelma (pdf)

Kansanopistojen hallinto- ja talouspäivät, 20. - 21.11.2014, Turun kristillinen opisto

Ohjelma (pdf)

Kansanopistojen perus- ja lisäopetuksen -seminaari, 11. - 12.11.2014, Turun kristillinen opisto

Kansanopistopäivät 2014

Vuoden 2014 Kansanopistopäivät pidettiin Rovala-Opistossa Rovaniemellä 5.-7.8.2014. Päivien teemana oli Vapaa vai valjastettu sivistystyö.
Lue lehdistötiedote: PDF

Päivien aikana pohdittiin vapaan sivistystyön muutosta ja rakennettiin tulevaisuutta sekä tutustuttiin setlementtiliikkeeseen. Päivillä juhlistettiin myös kansanopisto-opetuksen 125-vuotisjuhlavuotta sekä 60-vuotiasta Rovala-Opistoa.

Kansanopistopäivien ohjelma, puhujat, esiintyjät, tutustumiskohteet ja kuvagalleria:

Rovala-Opisto

Kansanopistopäivät 2013

Kansanopistopäivät 2013 pidettiin Etelä-Pohjanmaan Opistolla
5.–7.8. teemalla "Mikä laulaen tulee..."

Päivien aikana paneuduttiin sivistyspedagogiikkaan sekä oppilaitosten yhteistyötä korostavaan sivistysmaakunta-ajatteluun. Puhujina olivat mm. ihmissuhdekouluttaja Raimo Vakkuri, neurologi ja kirjailija Markku T. Hyyppä, professori Petri Salo, KT Anita Malinen. Lisäksi päivillä esiintyi laulaja, lauluntekijä Pauli Hanhiniemi.
Ohjelmaan sisältyi myös yhdessäoloa, laulukulttuuria, vuorovaikutteista ryhmätyöskentelyä sekä kulttuurimaisemiin tutustumista.

Katso kuvasato päiviltä TÄÄLTÄ. Salasana: kansanopisto

Kansanopistopäivien sivut