X

The Finnish Folk High School Association

The Finnish Folk High School Association, which was founded in 1905, acts as a cooperating organisation for all the folk high schools in Finland.

Central areas of cooperation include lobbying, information and marketing, development, education and assessment and international issues.

The Finnish Folk High School Association is a member of The Nordic Folk High School Council which aim is to exchange experiences and ideas and to promote cooperation within the Nordic countries through seminars and meetings.

Contact:
The Finnish Folk High School Association
Annankatu 12 A 18
FI-00120 Helsinki
toimisto(ät)kansanopistot.fi
+358 9 454 2330
www.kansanopistot.fi/
logo
Kansanopistoväen omat sivut. Täältä saat ajankohtaista tietoa
opistojen hankkeista, yhdistyksen tapahtumista ja edunvalvonnasta.
Folkhögskolfältets egna sidor, här får du aktuell information om
folkhögskoleprojekt, föreningens evenemang och intressebevakning.
Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Artikkelit
Nutukka sai tunnustuksen
Allianssi jakaa syksyllä 2016 osana Nuorisotyön viikkoa Nuori toimija -tunnustuksia. Tänä vuonna ehdotuksia haettiin avoimella haulla erityisesti yhdenvertaisuuteen liittyen. Yksi tunnuksen saajista oli Nutukka-ohjelma (nuoret turvapaikanhakijat kansanopistoissa).Turun kristillisen opiston pedagoginen rehtori ja SKY:n hallituksen jäsen Juha Kaivola (toinen vasemmalta) kävi vastaanottamassa tunnuksen 19.10.2016.

Perustelut


Nutukka-ryhmässä tuetaan yksin maahan tulleita alaikäisiä maahanmuuttajia
kotoutumisprosessin alkuvaiheessa. Nutukka-ryhmä opiskelee suomen kielen alkeita sekä Suomen kulttuuria ja toimintatapoja. Nuoret ovat tuetun asumisen piirissä ja saavat ohjausta elämän käynnistämiseen uudessa kotimaassa.

Nutukka-ryhmään tullaan vastaanottokeskusten ohjaamina. Koulutuksen tarkoituksena on tukea nuoren turvapaikanhakijan yksilöllistä kehitystä sekä tasavertaista osallistumista yhteiskunnan taloudelliseen, poliittiseen ja sosiaaliseen elämään oman kielensä ja kulttuurinsa säilyttäen.

Lue koko tiedote


Perustiedot Nutukka-ohjelmasta


Nutukka (Nuoret turvapaikanhakijat kansanopistoissa) on kansanopistojen järjestämää koulutusta ja tuettua asumista 16-17-vuotiaille, ilman huoltajaa Suomeen tulleille turvapaikanhakijoille turvapaikkaprosessin aikana.

Toimintaan osallistui vuosina 2015-2016 lähes 600 nuorta 20 kansanopistossa.

Ohjelma on valtakunnallinen, sisäministeriön ja Suomen Kansanopistoyhdistys ry:n yhteistyössä kehittämä malli, (pilotoitu kansanopistoissa vuosina 2005 ja 2008-2009). Toiminnan kehittämistä on rahoittanut myös opetus- ja kulttuuriministeriö.

Varsinaista Nutukka-toimintaa rahoittaa sisäministeriö vastaanottoprosessiin varatuista määrärahoista.
Palvelun tilaajana toimii Maahanmuuttovirasto ja palvelun tuottajia ovat kansanopistot.

Ohjelmassa yhdistyvät koulutus ja tuettu asuminen. Koulutuksen kesto on 30-38 viikkoa ja opetusta järjestetään keskimäärin 25 tuntia viikossa.
24.10 11:36