Peruskoulun päättäneistä hakijoista jo lähes 99 prosenttia on saanut opiskelupaikan
Peruskoulun tänä keväänä päättäneistä 98,7 prosenttia haki kevään ja kesän aikana opiskelemaan ammatilliseen koulutukseen, lukioon, erityisoppilaitokseen tai valmistavaan koulutukseen. Ysiluokan päättäneistä hakijoista 98,7 prosenttia on jo saanut opiskelupaikan joko varsinaisten hakujen tai kesän aikana järjestettyjen lisähakujen kautta.

Osa ilman opiskelupaikkaa jääneistä ja kokonaan hakematta jättäneistä on hakeutunut opiskelemaan yhteishaun ulkopuolisiin koulutuksiin, kuten kansanopistojen vapaan sivistystyön linjoille. Lisäksi varasijoilta vapautuu opiskelupaikkoja vielä loppukesälläkin, joten opiskelupaikan saaminen on edelleen mahdollista.

Opiskelijat valittu kymppiluokille sekä valmentaviin koulutuksiin ja valmistaviin koulutuksiin

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen päättyi 25.7. Haussa kymppiluokille, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen sekä maahanmuuttajille ja vieraskielisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen valmistavaan koulutukseen oli tarjolla noin 5 360 aloituspaikkaa.

Haussa oli yhteensä 5 400 hakijaa, joista 3 600 sai opiskelupaikan. Viime vuonna hakijoita oli 5 660. Osa haussa ilman opiskelupaikkaa jääneistä on saanut paikan ammatillisesta koulutuksesta tai lukiokoulutuksesta.

11.8.2017