Pohjois-Savon opisto aikoo yhdistyä kahden muun opiston kanssa
Pohjois-Savon opisto Kuopiosta, Kankaanpään opisto ja Lohjalla toimiva Kanneljärven Opisto ovat solmineet aiesopimuksen, jonka tavoitteena on yhteisen koulutuspalveluja tuottavan osakeyhtiön perustaminen vuoden 2018 aikana.

Aiesopimuksen perusteella selvitetään, antaisiko yhdistyminen nykyistä vakaammat ammatilliset, toiminnalliset ja taloudelliset toimintaedellytykset uudistuvassa koulutuskentässä.

Selvitystä tekevillä opistoilla on erityisesti nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan ja viittomakielen ohjaajan koulutusta, jotka kootaan ammatillisen koulutuksen tutkintorakenneuudistuksessa yhden ammatillisen perustutkinnon alle.

Yhteen liittyessään opistot olisivat yksi alan suurimmista koulutuksenjärjestäjistä tarjotessaan alan koulutusta eri puolilla Suomea. Selvityksen taustalla ovat myös ammatilliseen koulutukseen ja vapaaseen sivistystyöhön liittyvät rahoitusleikkaukset, jotka haastavat koulutuksenjärjestäjiä uudenlaiseen toiminnan kehittämiseen.

Opistot ovat yksityisiä kannatusyhdistysten ylläpitämiä kansanopistoja, joilla on vapaan sivistystyön tehtävän lisäksi myös ammatillista perus- ja lisäkoulutusta sekä peruskoulun lisäopetusta ja aikuisten perusopetusta. Opistoilla on yhteensä noin 500 opiskelijaa ja noin 70 työntekijää.

Lähde: Savonsanomat.fi