X

The Finnish Folk High School Association

The Finnish Folk High School Association, which was founded in 1905, acts as a cooperating organisation for all the folk high schools in Finland.

Central areas of cooperation include lobbying, information and marketing, development, education and assessment and international issues.

The Finnish Folk High School Association is a member of The Nordic Folk High School Council which aim is to exchange experiences and ideas and to promote cooperation within the Nordic countries through seminars and meetings.

Contact:
The Finnish Folk High School Association
Annankatu 12 A 18
FI-00120 Helsinki
toimisto(ät)kansanopistot.fi
+358 9 454 2330
www.kansanopistot.fi/
logo
Kansanopistoväen omat sivut. Täältä saat ajankohtaista tietoa
opistojen hankkeista, yhdistyksen tapahtumista ja edunvalvonnasta.
Folkhögskolfältets egna sidor, här får du aktuell information om
folkhögskoleprojekt, föreningens evenemang och intressebevakning.
Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Ajankohtaista
Pohjois-Savon opisto aikoo yhdistyä kahden muun opiston kanssa
Pohjois-Savon opisto Kuopiosta, Kankaanpään opisto ja Lohjalla toimiva Kanneljärven Opisto ovat solmineet aiesopimuksen, jonka tavoitteena on yhteisen koulutuspalveluja tuottavan osakeyhtiön perustaminen vuoden 2018 aikana.

Aiesopimuksen perusteella selvitetään, antaisiko yhdistyminen nykyistä vakaammat ammatilliset, toiminnalliset ja taloudelliset toimintaedellytykset uudistuvassa koulutuskentässä.

Selvitystä tekevillä opistoilla on erityisesti nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan ja viittomakielen ohjaajan koulutusta, jotka kootaan ammatillisen koulutuksen tutkintorakenneuudistuksessa yhden ammatillisen perustutkinnon alle.

Yhteen liittyessään opistot olisivat yksi alan suurimmista koulutuksenjärjestäjistä tarjotessaan alan koulutusta eri puolilla Suomea. Selvityksen taustalla ovat myös ammatilliseen koulutukseen ja vapaaseen sivistystyöhön liittyvät rahoitusleikkaukset, jotka haastavat koulutuksenjärjestäjiä uudenlaiseen toiminnan kehittämiseen. 

Opistot ovat yksityisiä kannatusyhdistysten ylläpitämiä kansanopistoja, joilla on vapaan sivistystyön tehtävän lisäksi myös ammatillista perus- ja lisäkoulutusta sekä peruskoulun lisäopetusta ja aikuisten perusopetusta. Opistoilla on yhteensä noin 500 opiskelijaa ja noin 70 työntekijää.

Lähde: Savonsanomat.fi