Kutsu työpajaan: Maahanmuuttajat vapaan sivistystyön opintoihin, 28.2.2017, Helsinki
Aika: Tiistai 28.2. klo 9-12
Paikka: Helsingin aikuisopisto (Töölöntullinkatu 8, luokka 101)
Osallistujat: Vapaan sivistystyön toimijat, maahanmuuttajakoulutuksen järjestäjät, maahanmuuttajaopiskelijat

Maahanmuuttajat ovat kasvava ryhmä myös vapaan sivistystyön oppilaitoksissa. Parhaimmillaan vapaan sivistystyön opintoihin osallistuminen auttaa kotoutumisessa ja ehkäisee syrjäytymistä. Miten tavoittaa eri maahanmuuttajaryhmät opintojen piiriin? Kuinka opinnoissa huomioidaan eritaustaiset maahanmuuttajat, kuten pakolaiset, turvapaikanhakijat tai erityisesti syrjäytymisvaarassa olevat? Miten pitää tavoitetut maahanmuuttajat mukana opinpolulla?

Tule vaihtamaan kokemuksia, hakemaan ideoita ja pohtimaan yhteistyömahdollisuuksia maahanmuuttajien kanssa työskentelevien vapaan sivistystyön toimijoiden kanssa. Kansanvalistusseura järjestää osana eurooppalaista ImplOED-hanketta työpajan, jossa ideoidaan ratkaisuja yhteisiin maahanmuuttajien aikuiskoulutusta koskeviin haasteisiin.

Työpajaan ovat tervetulleita maahanmuuttajakoulutuksen suunnittelijat ja toteuttajat. Työpajassa kootaan myös yhteiset viestit päättäjille. Nämä viestit esitellään päättäjille maaliskuussa järjestettävässä erillisessä tilaisuudessa.

Tutustu ohjelmaan (pdf) ja ilmoittaudu tästä linkistä 15. helmikuuta mennessä.

Lisätiedot: EAEA-tiedottaja Helka Repo, helka.repo(ät)kvs.fi / p. 040 511 2475.