Sivistysjärjestöt naulasivat vaaliteesinsä
Sivistysjärjestöjen viesti kevään kuntavaaleissa kuuluu, että toimialan on saatava rahoitus, joka vastaa sen laajuutta ja painoarvoa yhteiskunnassa.
Sivistysjärjestöt korostavat kuntavaaleissa vapaan sivistystyön luomaa sosiaalista pääomaa: Omaehtoinen opiskelu lisää tietojen ja taitojen lisäksi terveyttä, hyvinvointia ja viihtymistä omassa kotikunnassa. Aktiivinen kansalaisuus on aktiivista kuntalaisuutta.

− Tähtäämme siihen, että vapaa sivistystyö otetaan huomioon kunnallisessa päätöksenteossa myös tulevaisuudessa, jotta vapaan sivistystyön oppilaitoksilla on mahdollisuus tuottaa laadukkaita ja monipuolisia koulutuspalveluja kuntalaisille. Ennen muuta tämä tarkoittaa rahallista tukea oppilaitosten toimintaan, Vapaan sivistystyön (VST) puheenjohtaja Aaro Harju tiivistää viestin keskiviikkona julkaistujen vaaliteesien viestin.

VST arvioi, että kuntien rooli sivistystyön toteuttajana ja vaalijana korostuu nykyisestään sosiaali- ja terveystoimen uudistuksen eli soten myötä.

Lue koko artikkeli