Diakoniaopistojen yhdistyminen on yhä lähempänä
Helsingin ja Oulun diakoniaopistot sekä Lahden Diakonian Instituutti yhdistyvät 1.1.2017 alkaen. Uuden oppilaitoksen nimi on Suomen Diakoniaopisto (SDO) ja koulutuksen järjestäjänä toimii Suomen Diakoniaopisto Oy. Toimipaikkoja yhtiöllä on Helsingissä Kalliossa ja Roihupellossa, Lahdessa, Oulussa ja Ylitorniolla.

Koulutusyhtiön omistavilla säätiöillä (3) on yhteenlaskettuna noin 400 vuoden kokemus ammatillisen koulutuksen järjestämisestä. Pitkä historia kertoo osaltaan siitä, että diakonisiin arvoihin, kuten ihmisarvon kunnioittaminen, välittäminen ja rohkeus, nojaavalle koulutustoiminnalle on ollut jatkuvaa kysyntää maailman muuttuessa. Ja näyttää siltä, että nykyisen talouskehityksen, yhteiskunnallisen eriarvoistumisen sekä kansainvälisen poliittisen ilmapiirin kiristymisen myötä diakoniastrategian mukaisille koulutuspalveluille on kysyntää tulevaisuudessakin.

Lue koko artikkeli