X

The Finnish Folk High School Association

The Finnish Folk High School Association, which was founded in 1905, acts as a cooperating organisation for all the folk high schools in Finland.

Central areas of cooperation include lobbying, information and marketing, development, education and assessment and international issues.

The Finnish Folk High School Association is a member of The Nordic Folk High School Council which aim is to exchange experiences and ideas and to promote cooperation within the Nordic countries through seminars and meetings.

Contact:
The Finnish Folk High School Association
Annankatu 12 A 18
FI-00120 Helsinki
toimisto(ät)kansanopistot.fi
+358 9 454 2330
www.kansanopistot.fi/
logo
Kansanopistoväen omat sivut. Täältä saat ajankohtaista tietoa
opistojen hankkeista, yhdistyksen tapahtumista ja edunvalvonnasta.
Folkhögskolfältets egna sidor, här får du aktuell information om
folkhögskoleprojekt, föreningens evenemang och intressebevakning.
Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Ajankohtaista
Julkaisutiedote: Adult Education and the Planetary Condition
Vertaisarvioitu open access -julkaisu Adult Education and the Planetary Condition on ilmestynyt. Sen artikkelit perustuvat keväällä 2015 Tampereella järjestetyn pohjoismaisen aikuiskasvatuskonferenssin esityksiin. Julkaisun ovat toimittaneet Aaro Harju ja Anja Heikkinen.

Globalisaatio haastaa perinteistä kansallisvaltiopohjaista aikuiskoulutuksen tutkimusta ja kasvatuskäytänteitä. Julkaisun artikkeleissa pohditaan aikuiskoulutuksen muuttuvaa maapalloista tilannetta mm. koulutuspolitiikan, työelämän, oppijoiden liikkuvuuden ja kestävyyden näkökulmista. Keskustelun konteksti ulottuu Euroopasta Aasiaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Afrikkaan.

Yli 200-sivuisen julkaisun kirjoittajat ovat aikuiskasvatuksen tutkijoita pohjoismaista ja muista maista. Kirjan kokoaminen ja toimittaminen toteutettiin Tampereen yliopiston ja Vapaa Sivistystyö ry:n SVV-yhteistyönä (SVV on lyhennys sanoista Sivistystyön Vapaus- ja Vastuu, joka on tutkimusyhteistyöohjelman nimi).

Teos on luettavissa tämän linkin kautta

Se löytyy myös VST ry:n sekä Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -yhteistutkimusohjelman sivustojen kautta