Vapaassa sivistystyössä innostuneimmat opettajat
Intoa on, mutta omassa työssä kehittämiseen kaivataan tukea, kertoo tuore opetusalan työolobarometri vapaan sivistystyön opettajista.

Hyvä uutinen on se, että kansalaisopistojen ja kansanopistojen opettajat ovat työstään innostuneimpia. Kaikkiaan useampi kuin kolme neljästä opetusalan ammattilaisesta kokee työn imua, vapaassa sivistystyössä vieläkin useampi.

Opetusalalla tehdään pitkää työviikkoa: kaikilla on yli 39 työtuntia. Silti kansanopiston ja kansalaisopiston väki kokee muita opettajaryhmiä harvemmin, että töitä olisi liikaa. Stressi piinaa aiempaa enemmän, mutta vapaassa sivistystyössä eri tavalla kuin muissa koulutusmuodoissa.

Lue koko artikkeli